közönségtalálkozó

2019.05.07. 14:35

Koltai Róbert Gyomaendrődön sztorizgatott

Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművésszel találkozhattak az érdeklődők a Határ Győző Városi Könyvtárban a közelmúltban.

B. A.

A filmrendezőként is ismert művész a Sose halok meg? – Az első 75 című könyve kapcsán látogatott Gyomaendrődre, ahol korábban már számos alkalommal megfordult, sőt, egy ízben forgatott is a városban.

Mint kiderült, Zenthe Ferenccel a Csocsó című film bemutatójára érkeztek egykor, amely annyira jól sikerült, hogy meg is örökítették az események egy részét, hogy aztán, a két hét múlva esedékes, a kisvárosinál mérföldkövekkel fényűzőbb, piros szőnyeges, Los Angeles-i bemutató felvételeivel együtt hangsúlyozzák a film diadalútját. Ám sajnos a gyomaendrődi nyersanyag elveszett, így az nem kerülhetett be a televíziós vetítésre szánt adásba. Többek között ezzel a történettel indult a közönségtalálkozó, amelyet aztán Koltai Róbert végigsztorizott. Pont úgy, ahogyan teszi azt az életben vagy nemrég megjelent könyvében is.

Koltai Róbert sztorijait Gaál Ildikó segítségével fűzte könyvbe

Az este folyamán a művész többször megnevettette vagy éppen megrendítette közönségét, de egy biztos, tette mindezt szívvel-lélekkel, mint ahogyan a szerepeit is már-már megszállottan megformálja. Mint említette, helyszíntől függetlenül ugyanolyan átéléssel játszik, legyen az a Nemzeti Színház dobogója vagy éppen egy tiszacsegei előadóterem.

A művészt Gaál Ildikó színházi rendező kísérte el az estre, aki azt mondta, többször is együtt dolgozott Koltaival, aki amíg nem érzi magát jól egy-egy szerepben, addig nehezebben kezelhető, ám amint magára ölti az általa megformált alakot, onnantól kezdve nem olyanná, hanem azzá válik. Ez teszi egyedivé játékát, még akkor is, ha ugyanazt a szerepet már számtalanszor adja elő. Ilyen például a Balfácánt vacsorára című előadásban az ügyefogyott Francois alakja. A darabot a József Attila Színház eddig 400 alkalommal tűzte műsorra.

A színházi és filmes élmények mellett szó esett édesapjáról, aki sportvezető volt, de a magyar költészet nagy része a fejében volt, és három gyermeke közül annak szavalt esténként, aki a legkevesebb csínyt követte el aznap. Koltai szerint ez vitte a színészi pálya felé, de nagy hatással volt rá Pécsi Sándor, valamint a Potyautasban Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula alakítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában