galériával

2019.05.17. 19:50

Hazai és külföldi egyenruhások versengtek Mezőhegyesen

Nemzetközi rendőr lovasversenyre érkeztek már csütörtökön délután hazai és szerb, szlovák, szlovén egyenruhások, akik látványos, a városon áthaladó díszes felvonulással népszerűsítették a pénteki rendezvényt.

Csete Ilona

A megnyitón Nagy György, a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának vezetője elmondta, kapcsolatuk Mezőhegyes városával, a ménesbirtokkal 2013 óta szoros. A kiöregedett lóállomány frissítése érdekében kerestek akkor partnereket.

– Elvárásunk volt, hogy legyenek a szolgálatra szánt lovak erős idegzetűek, legyenek kiemelt fizikai tulajdonságaik, és a tekintélyt parancsoló megjelenés is követelmény volt. Mezőhegyesen megtaláltuk a nónius lófajtában mindezeket. Az elmúlt 6 évben a 32 kiképzett és szolgálatba állított ló bizonyított. Ezzel a versennyel az a célunk, hogy a magyar rendőrség, a külföldi országok lovas szolgálatai, a polgárőrök szakmai együttműködése erősödjön, versenyzőink összemérjék lovastudásukat, és népszerűsítsük a lovasszolgálatot. Azért esett a választás Mezőhegyesre, mert a város, a megye, a környék vendégszeretete és a ménesbirtok partnersége kiváló – mondta Nagy György. Mitykó Zsolt polgármester köszönetét fejezte ki, hogy a csütörtöki felvonulással hagyományt, eleganciát, hivatástudatot közvetítettek.

– Ezek a lovas események igazolják, a 21. században is szükség van a lóra a sportban, a rendőrszakmai területen egyaránt. A verseny és a szakmai fórum erősíti az együttműködést, és alkalmat ad arra, hogy a hazai és a külföldi vendégek az itt zajló tenyésztői munkát is megismerjék – tette hozzá a városvezető.

Pénteken délelőtt szimultán, délután akadályversenyeken remekeltek a lovak és lovasaik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában