kiállítás

2019.05.12. 14:24

Gyomaendrőd és a Körös táj iránti kötődést sugározzák az alkotások

E. Szabó Zoltán alkotásaiból nyílt kiállítás szombaton Gyomaendrődön a Vidovszky Béla Városi Képtárban.

B. A.

Az egy hónap múlva 80. születésnapját ünneplő festőművész, a Hazatértünk elnevezésű, gyomaendrődi kötődésű – nevében az E. az endrődi városzrészre utal – művészeti kiállítássorozat részeként hozta el 35 alkotását, melyet elkötelezettsége, szeretete jeléül a településnek ajándékozott.

A jubileumi kiállítás képeiről, melyek az alkotó, a város és a Körös táj iránti kötődését sugározzák, dr. Szemenyei Sándor, nyugalmazott középiskolai igazgató a megnyitón úgy fogalmazott, E. Szabó Zoltán hitvallása, az élet, az ember és a természet szentháromságára épül.

Nézete szerint a Föld, dús forrása a szépnek, az életörömnek, festőként ezek között talál rá a személyiségéhez, teremtőképességéhez illő élményekre. és teremt azokból sajátos művészi világot. Festményein megcsillannak gyermekkorának emlékei, a máig festésre csábító gyomaendrődi táj, az erdők, mezők ölelésében kígyózó Hármas-Körös, az ártéri fák és a holtágak tükrei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában