Végegyháza

2019.05.20. 11:34

A világ minden tájáról érkeznek a jókívánságok

Kunos Enikő tett közzé a világhálón egy felhívást végegyházi nagyszüleinek közelgő vaslakodalma alkalmából. Arra kérte olvasóit, lepjék meg az idős párt egy képeslappal. A legnagyobb titokban zajlott az előkészület, de a postást beavatták. A nagy napon, május 15-én csengetett be Kunos Jánosékhoz. A család minden tagja szabadságot vett ki, elbújva a ház mellett lesték a nagy pillanatot, amikor az 1200-nál is több levelet átvette a papa.

Csete Ilona

A 65. házassági évforduló emlékezetes lesz az egész família számára. Az érintettek, Kunos János és Ilonka néni nem is sejtette, milyen „szervezkedés” zajlik. A postai küldemények olvasgatása közben fogadtak bennünket az ünnepeltek. S közben meséltek. Ebben a papa élen járt.

Házasságkötésük hatvanötödik évfordulóján több ezer levelet kapott Kunos János és felesége /A szerző felvétele/

– Szemezgettünk már 1950 táján. Tánciskolába jártunk. Amikor felszabadultam – festőnek tanultam, s elhelyezkedtem az építőiparban –, több időm is lett az udvarlásra – mondta huncutul nevetve.

A szerelem pedig 1954. május 15-én beteljesült, összeházasodtak. Két fiuk született, van négy unokájuk. Elárulták, korán kelnek, Ilonka néni reggelit készít, a ház ura fél 6-kor beviszi a Békés Megyei Hírlapot, aminek évtizedek óta előfizetői. Kertészkednek, a mama főz minden nap. Az unokák szívesen emelgetik a tűzhelyen titkokat rejtő lábas fedőjét. Szinte hetente találkoznak, nagy az összetartás. Ami még szembetűnőbb, ebben a családban a mosoly, a pozitív életszemlélet kódolva van. De mit is jelent ez a 65 év?

– Nem számolgattuk eddig az éveket. Mostantól majd odafigyelünk – Ilonka néni szavain jót derült a család, majd a nagy kupac levél között kezdtek keresgélni. Mexikói, olasz, angol, szegedi, ecseri, nagybánhegyesi szép gondolatok között lehet válogatni. Voltak, akik személyesen készített kis ajándékokkal lepték meg a párt. Hűtőmágnes Londonból, kicsi karkötő máshonnan. Szóval, nagy az öröm a Kunos családban, a vaslakodalomra kitalált meglepetés telitalálatnak bizonyult. A levélkék pedig megállás nélkül érkeznek a végegyházi pár postaládájába.

Osztoznak a család boldogságában

– Köszönöm szépen mindenkinek, aki hozzájárult ezzel a kis aprósággal, hogy a nagy nap még szebb legyen – fogalmazott Kunos Enikő a világhálón. Az idős pár boldogságában osztozók pedig sem időt, sem fáradtságot nem kímélve postázzák képeslapjaikat, borítékba zárt gondolataikat. Mások a világhálón erősítették meg az unokát: a küldeményük előbb vagy utóbb, de célba ér.

„Feladva Olaszból kb. 1 hete, kíváncsi leszek rá, mennyi gyűlik össze. Nagyon sok boldogságot!; Ma adtam fel Svédországból. Gratulálok nekik!; Múlt héten feladtam a jókívánságot a képeslappal Szegedről!; A levélke jókívánsággal elindult Angliából!; Én is küldök Grazból és egy érkezik majd Münchenből!; Kaliforniából küldöm a héten!; Hétvégén én is adok fel egy képeslapot Angliából! Elég messze eljutott a hír!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában