Fejlesztés

2019.04.06. 11:22

Termálvízzel fűtik az épületeket Szarvason

Újabb épületeket kapcsolnak be a termálhálózatba Szarvason, többek között a polgármesteri hivatalt és a Lengyel palotát.

Balázs Anett

Újabb öt önkormányzati intézményt kapcsolnak be a termálhálózatba, amelynek köszönhetően csökken a fűtésre és a melegvíz-ellátásra fordított energia és ezzel együtt a szén-dioxid-kibocsátás is – tájékoztatott Babák Mihály polgármester.

Hozzátette, a beruházáshoz a városban lévő második termálkutat is beindítják, melyből a kinyert 98 fokos termálvíznek köszönhetően, a már bekötött és a bekötésre kerülő intézményekben együttesen, a teljes éves gázfogyasztás nagy százalékban kiváltható, valamint a szén-dioxid és más üvegházhatású gázok kibocsátása mérsékelhető lesz.

– A következő fűtési szezonban már a termálvízzel ellátott rendszer része lesz a polgármesteri hivatal, a Lengyel palota, a közfoglalkoztatási centrum, a közbiztonsági centrum és az új Széchenyi úti orvosi rendelők is.

A beruházás összértéke 100 millió forint, és teljes egészében pályázati támogatásból valósul meg, kivitelezője a Békés Drén Kft. lesz – fogalmazott Babák Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában