önkéntes nap

2019.04.17. 08:35

Szemétmentesítő akciót hirdettek Mezőhegyesen

A ménesbirtok akciója figyelemfelhívás volt, sokan csatlakoztak hétfői mezőhegyesi szemétgyűjtéshez.

Cs. I.

Megmozdult a város egy felhívásra. Legyen tiszta Mezőhegyes! – a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatójának, Pap István Tibornak a kezdeményezésére a Kozma iskola diákjai, a ménesbirtok dolgozói is csatlakoztak a hétfői önkéntes naphoz és minden igyekezetükkel azon voltak, hogy felszámolják az illegális hulladéklerakókat.

Beküldött felvétel

A város több pontján, a belterületen, a majorokban is szeméthegyek csúfítják, mérgezik a ménesbirtok természeti és épített örökségét. A hatalmas terület megtisztítása még gépi erő bevonásával is nagy kihívás. A résztvevők autóbuszokkal érkezett a hulladékkal fertőzött terepre. Kaptak védőkesztyűt és szemetes-zsákokat. Az ötletet mindenki egyetértően támogatta, nem volt számukra kérdés, hogy csatlakozni kell az ilyen kezdeményezéshez.

– Sajnos a szemét újra és újra megjelenik. Nem elég egy táblával tiltani a hulladéklerakást – ezt már Pap István Tibor nyilatkozta. Hangsúlyozta, sokat kell a megelőzésért dolgozni, hogy az emberek, a szemetelők megértsék, milyen pusztítást, károkozást végeznek cselekedetükkel.

Ezek is érdekelhetik