Fejlesztés

2019.04.16. 13:47

Májusra elkészülhet az új kerékpárút Körösladányban

Körösladányban a kerékpárút fejlesztésével biztonságosabbá válik a közlekedés. Emellett készül egy olyan kútsor is, amely a Sebes-Körös töltése alatt átszivárgó vizet gyűjti össze, és vezeti el.

Papp Gábor

Befejezéséhez közeledik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert támogatásból, illetve az önkormányzat által biztosított 30 millió forintos saját forrásából megvalósuló belterületi kerékpárút építése – tájékoztatta lapunkat Kardos Károly polgármester.

Az összesen 377 millió forintból készülő szakasz a 47-es úton indul, a Nadányi út mellett halad tovább, majd folytatódik a Dévaványai úton egészen a helységnévtábláig.

A fejlesztés eredményeként biztonságosabbá válik a közlekedés a városrészen, illetve az új kerékpárút hivatásforgalmi célokat is szolgál. A beruházást a tervek szerint májusban adhatják át.

A munkaterület átadásával megkezdődött az a szintén TOP-os fejlesztés, aminek részeként belvízelvezető rendszert építenek ki, és növelik az árvízvédelmi, a lakossági és az iparbiztonságot.

A fejlesztés magában foglal egy olyan kútsort is, ami a Sebes-Körös töltése alatt átszivárgó víz összegyűjtését és elvezetését szolgálja. Ennek az eredeti terveit néhány éve a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság készítette, és ezt olvasztotta össze az önkormányzat a saját elképzeléseivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában