videóval

2019.04.11. 13:36

HangHordozók: esélyes a csanádapácai kötődésű Járdasziget is

A csanádapácai kötődésű zenekar, a Járdasziget is részt vesz a Magyar Napló HangHordozók pályázatában, ahol a döntőbe kerülés és az A38 hajón való bemutatkozás a tét.

Cs. I.

A HangHordozók – Énekmondók versenyének zsűrije elvégezte a feladatát: tíz előadó megzenésített versét juttatta a május 4-i döntőbe, amit a fővárosban, az A38 rendezvényhajón bonyolítanak majd le.

Most a közönségen a sor: van még három előadó, közülük egyet a közönség szavazata juttat tovább. Van egy Békés megyei – csanádapácai – kötődésű formáció, a Járdasziget. Tóth Krisztina: Kikapcsolom a gépet című versét dolgozta fel.

A formáció tagja Jóbi Annamária (Csanádapáca) és Németh Viktor / Wyq Thor/ (Budapest).

– Tavaly áprilisban kértem meg Viktort közös munkára, mert feloszlott az előző zenekarom. Ő már régóta készít verszenésítéseket, saját dalokat, feldolgozásokat. Azonos körökben mozogtunk évek óta, ismertük egymást, szívesen jött zenélni velem. Eleinte csak versmegzenésítéseket csináltunk. Azóta játszottunk Jónás Tamás költő estjén, illetve a békéscsabai Bárka folyóirat felkérésére a díjkiosztó gálán, ahol az idei díjazottak, Szabó T. Anna és Grecsó Krisztián verseit játszottuk. Mostanában saját dalokat is írunk. Elmondhatom, hogy egy év alatt igen jó munkakapcsolat alakult ki, igen hasonló gondolkodásmódunk miatt – nyilatkozta Jóbi Annamária.

Szombat éjfélig ide kattintva lehet szavazni a Békés megyei formációra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában