megye futás

2019.04.11. 11:14

Esővel érkezett a futónagykövet Orosházára

Befutott Orosházára csütörtökön reggel Tóth László futónagykövet a 6. Megye Futás keretében. Az a célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az egészséges életmód, a mozgás, ezen belül a futás fontosságára.

Csete Ilona

Szerdán Nagyszénáson, Gádoroson is volt, onnan érkezett az orosházi városházára, ahol Bojtor István alpolgármester fogadta. A kis pihenő alatt a futó elmondta, az eső nem akadály. Cipőit váltogatja, ez jót tesz a lábának (600 kilométer megtétele után ez érthető is). Naponta 8 és 16 óra között fut, szombaton bezárul a kör, akkor lesz a befutás Békéscsabán.

A szerző fevétele

Tóth László miközben gyümölcsöt csemegézett, megmutatta azt a zászlót, aminek a rúdját Török Lajos faragta, a hímzés Misik Mónika keze munkája.

– Szeretném reklámozni a mozgás örömét, a futást, különösen a fiatalok a célcsoportom, sok településen csatlakoznak is hozzám. Minden alkalmat megragadok, hogy jó példát mutassak. A Linamar futáson is itt vagyok minden évben Orosházán. Most is találkozok az orosházi futónagykövettel és azokkal, akik vele tartanak.

Elárulta, volt egy elszólása, miszerint 20 éven át szeretné ezt a küldetését megvalósítani. 2014 óta már ez a 6. alkalom.

– Szeretném elérni, hogy Békés megye valamennyi településére eljussak, bevonjam őket e nagyszerű kezdeményezésbe – mondta búcsúzóul.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában