Értekezlet

2019.04.03. 10:32

Értékelték az elmúlt esztendőt a Békés Megyei Főügyészségen

A Békés Megyei Főügyészség kedden tartotta összügyészi értekezletét, amelynek keretében sor került a főügyészség 2018. évi tevékenységének az értékelésére. Az értekezleten jelen volt dr. Polt Péter legfőbb ügyész is – adta hírül a Békés Megyei Főügyészség.

Dr. Berg Márta megbízott főügyész az előző év kihívásai között említette az elektronikus kapcsolattartás bevezetését és az új büntetőeljárási törvény hatályba lépését.

Beszámolójában a bűnözés alakulása mellett rámutatott arra, hogy az eljárás gyorsítását célzó jogintézmények szakszerű alkalmazása az egyik alapvető követelmény. A megbízott főügyész elmondta, hogy a munkavégzés személyi és tárgyi feltételei a tavalyi évben is biztosítottak voltak.

Fotó: Békés Megyei Főügyészség

A főügyészség 2018. évi büntetőjogi szakági tevékenységét értékelve dr. Havrán Ákos megbízott főügyészhelyettes hangsúlyozta, hogy a megalapozott ügyészi határozatok száma növekedett az előző évben, és tovább emelkedett a súlyosításra irányuló eredményes ügyészi fellebbezések száma is. Kiemelte a beszámoló adataiból, hogy a főügyészség váderedményessége 99,53 százalék volt, ami meghaladta az országos átlagot.

A közérdekvédelmi szakterület értékelése során Rajnainé dr. Hugyecz Ilona közjogi főügyészhelyettes kitért a szakágat is érintő elektronikus kapcsolattartással összefüggő feladatokra. Rámutatott továbbá azokra a területekre, ahol eredményesen tudnak fellépni a közjogi szakág ügyészei, külön említve a környezetvédelmi intézkedéseket.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a megye ügyészi szerveinek tevékenységét értékelve kifejtette, hogy a beszámoló adatai kiváló munkavégzést támasztanak alá, amiért köszönetét fejezte ki. Feladatként határozta meg a szakszerű és az időszerű munkavégzést, és az eljárás gyorsítását célzó jogintézmények széleskörű alkalmazását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában