Elismerés

2019.04.01. 11:54

Brindás János Életműdíjat vehetett át a közgyűlésen

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség ünnepi közgyűlésén Életműdíjjal ismerte el Brindás János gyulai mesterszakács munkásságát.

Ny. L.

A debreceni Kölcsey Központban tartotta a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSz) megalapítása 50. évfordulója alkalmából ünnepi közgyűlését és mestervacsoráját a minap. A közgyűlésen Életműdíjat vehetett át megyénkből Brindás János gyulai mesterszakács.

Gasztronómiáért Érdemérmet kapott Hajduk Zoltán, a Gyulahús Kft. szárazárurészlegének vezetője és Varga Pál-Petry Zsolt, a marosvásárhelyi Petry Húsüzem tulajdonosa, aki támogatja a megyei culinary team-et, dr. Malatyinszki Szilárd, a Kodolányi János Egyetem Orosházi Intézményének igazgatója, és Gulácsi Levente, a békéscsabai Alfaképző KISOSZ igazgatóhelyettese. Bondár László éttermi mester, az MNGSz Gyula és Környéke régiójának elnöke zsűriplakettet vett át.

Az elismerésben részesültek egy csoportja: Duma Annamária, Ambrus György Krisztián, Bondár László, Szokai Imre és Ambrus György /Beküldött felvétel/

Ambrus György, a culinary team menedzsere a nemzeti válogatott segítéséért elnöki elismerésben részesült. A megyénkbeliek a kiváló régió címet is elnyerték.

Mesterszakácsokkal is gazdagodott a megye, ezt a címet érdemelte ki Ambrus György Krisztián világbajnoki aranyérmes ételszobrász, Szokai Imre, aki a culinary team tagjaként olimpiai és világbajnoki ezüstérmet, Kövér Sándor, aki világbajnoki ezüstérmet szerzett. Mestercukrászi címet kapott Duma Annamária, az olimpiai és világbajnoki csapat segítője.

A mestervacsorán a még mesterjelölt szakácsoknak nyolcszemélyes dísztálat, a cukrászoknak grillázstortát kellett készíteniük Megyénk szakembereinek alkotásai megfeleltek a zsűri elvárásainak.

– A kitüntetett szakemberek között már az utánpótlás tagjai is szép számban jelen vannak – hangsúlyozta Ambrus György. – A világversenyeken való megmérettetés, a felkészülés is sokat segített abban, hogy a szakma magasabb szintjére lépjenek, és az új trendeket is beépítsék munkáikba.

Brindás János a culinary team tagjai közül és azokon kívül is sok szakácsnak a mestere volt. Papinak szólítják, és ez a kedveskedő becenév is jelzi, hogy második apjukként bánt a fiatalokkal. Szakmailag és emberileg is sokat adott az utánpótlásnak, akik ma már még fiatalabbakat oktatnak a szakmára. Igazi példakép, aki mindig szolgálatkészen segített azoknak, akik megkeresték szakmai vagy életüket meghatározó döntésekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában