Gyula

2019.03.27. 08:42

Okosváros nem csak helyieknek

Az okosváros alkalmazás fókuszcsoportos kutatásának elvégzésével bízott meg egy szakértői céget legutóbbi ülésén a gyulai képviselő-testület. Az okosváros-koncepció egyik alappillére a városalkalmazások integrációja, összehangolása.

P. G.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A gyulai önkormányzat elkötelezett, és ennek megfelelően szeretnék a meglévő rendszereket továbbfejleszteni, bővíteni, s új, hiánypótló funkciókkal kiegészíteni. E funkciók közé tartozna az online jegyértékesítési platform, az elektronikus online bejelentő, a gyulaiaknak szóló városkártya. Miután Gyula komplex város, komplex rendszert kíván.

A városvezetés olyan rendszerben gondolkodik, ami minden szereplő számára elérhető, a városba látogató turisták és a helyiek számára hasznos információkat és funkciókat tartalmaz. Alkalmas arra, hogy a segítségével egyszerűbb, kényelmesebb, okosabb legyen az élet.

Egy ilyen rendszer megvalósítása költség- és időigényes folyamat. Alapvető feltétel az országban működő szisztémák megismerése, a lehetséges költségek felmérése, a potenciális beszállítók felkutatása. Fontos az is, hogy az alkalmazás miként szolgálja a városban élők érdekeit. Ehhez kell bevonni és megkérdezni az érintetteket, aminek legjobb eszköze egy előzetes kutatás.

Új termékek, illetve szolgáltatások bevezetése esetén a vélemények mélyebb megismerésére a fókuszcsoportos módszer alkalmas. Mindez egyfajta csoportos beszélgetés, ahol a vizsgált termék, illetve szolgáltatás üzemeltetői, valamint lehetséges használói vesznek részt. A kutatás lehetőséget biztosít a városalkalmazás bevezetése és működtetése szempontjából a legszélesebb körű információk összegyűjtésére, illetve rendszerezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában