elismerés

2019.03.02. 19:47

Átadták a Pro-Arte díjakat: gyulai is a díjazottak között

A Gellért Hotel dísztermében péntek este ünnepélyes díjátadón adták át az elismeréseket.

beol.hu

Az idei évben három fiatal énekes-zenész, Gájer Bálint, Gotthard Ádám „Gotthy” és a gyulai Lobó-Szalóky Lázár részesült Pro-Arte díjban. A díjat 2017-ban alapította a legendás Bojtorján együttes énekese, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Pomázi Zoltán, a Római Sas Birodalma Lovagrenddel és a kanadai Calgary Arts and Heritage Foundation művészeti alapítvánnyal karöltve.

A díjat minden évben olyan magyar művészek vehetik át, akik a megelőző években komoly sikereket értek el hazai – és nemzetközi szinten is. Ennek értelmében az elismerést nem csak Magyarországon, hanem Kanadában élő magyar előadók is megkaphatják. A díj egy aranyozott plakettet és egy oklevelet tartalmaz, melyet minden alkalommal egy közel kétszáz fős zárt körű ünnepségen adnak át a Gellért Hotel Dísztermében.

2017 óta a nívós kitüntetést elnyerte többek között az Óbudai Népzenei Iskola igazgatója, Szerényi Béla népzenész és hangszerkészítő mester, Jónás Gabriella Kanadában élő zongoraművésznő, valamint Savanya István költő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában