BÉKÉSCSABA

2019.03.01. 15:07

A fiatalok környezettudatosságát fejlesztik

Határon átnyúló természet- és környezetvédelmi célú projektet indított a Zöld 14 Egyesület, az aradi székelyű Excelsior Egyesülettel partnerségben, jelentették be pénteken.

B. O.

Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője a kezdeményezés fontosságát emelte ki, és megjegyezte: minél fiatalabb korban találkozunk a környezetvédelemmel, annál tudatosabb felnőttekké válhatunk. Duray Balázs, a Zöld 14 Egyesület elnöke elmondta, a projekt fő célja olyan infrastruktúra kialakítása, ahol a fiatalok iskolaidőn túli természet- és környezetvédelmi szemléletformáló programokon vehetnek részt.

Mint megtudtuk, a projekt keretében létrejön egy Közösségi Tér és Tudásközpont Békéscsabán, illetve közösségi szemléletformáló tevékenységek is lesznek. Ilyen az ökotábor és az ökoklub is, ahol szakemberek segítségével a konkrét környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos problémákat járják körbe a fiatalok. Mindezeken felül a közösségi téren egy kisebb levendulakertet is kialakítanak.

A szerző felvétele

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában