Turisztikai Évadnyitó Gála

2019.02.02. 11:09

Újabb elismerésben részesült a gyulai turizmus

Az év 50 legbefolyásosabb turisztikai személye közé választották Komoróczki Alizt, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjét és dr. Görgényi Ernőt, Gyula polgármesterét. A személyiségeket bemutató kiadványt a Turisztikai Évadnyitó Gálán, a Budapest Kongresszusi Központban mutatták be pénteken.

P. G.

Az említett kiadvány interjút közöl dr. Görgényi Ernővel és Komoróczki Alizzal. A cikkben egyebek mellett szó esik a gyulai turizmus tavalyi évéről, amelynek kapcsán a polgármester elmondta, fő céljaik közé tartozott a vendégéjszakák számának növelése, új fejlesztések megvalósítása, a városi turisztikai attrakciók kommunikációjának összehangolása. A városvezető hangsúlyozta, ezek az elképzelések maradéktalanul teljesültek.

Komoróczki Aliz és dr. Görgényi Ernő a Turisztikai Évadnyitó Gálán /Fotó: dr. Görgényi Ernő Facebook-oldala/

Komoróczki Aliz arra hívta fel a figyelmet, hogy Gyula évről évre bekerül a a TOP10 vidéki desztináció közé. 2010 óta megduplázódott a vendégek és a vendégéjszakák száma, jelentős nőttek a turisztikai bevételek. A szakember kitért arra, hogy tavaly sikerrel valósították meg az első nagyszabású, a város turisztikai szereplőinek összefogásán alapuló romániai brandépítő kampányt, amit 2019-ben is folytatnak.

Dr. Görgényi Ernő szólt a várost érintő újabb turisztikai fejlesztésekről is. Kiemelte, hogy megkezdődött a Szent Miklós Park rebabilitációja. 2020 első félévére elkészül az Almásy-kastély mellékszárnyának felújítása, ahol báltermet, ételtörténeti látványkonyhát is kialakítanak. Épül a Városerdőig vezető kerékpárút és a várfürdő is újabb fejlesztésekkel gyarapodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában