videóval

2019.02.08. 08:52

Új dallal jelentkezett nemrég a gyulai Dirty Slippers zenekar

Nemrégiben jelent meg a Dirty Slippers legújabb dala Éjféltől címmel, melyet a Petőfi rádió mellett az erdélyi, a vajdasági és a felvidéki rádiók is bemutattak a közönségnek. Lobó-Szalóky Lázár, a zenekar frontembere beszélt a dalról, az új nagylemezről és az idei év újdonságairól.

Busi Ottó

– Mit lehet tudni az új dalról?

– Ez egy modern popdal, amely új irányt mutat a zenekar karrierjében. Az „Éjféltől” táncolós fesztiváldal, amelyen első ízben dolgoztunk Fehér Holló producer barátommal, aki egy szemtelenül fiatal és elképesztő tehetséggel megáldott úriember. A dal témájában azt az érzést dolgozza fel, amikor végre eljön a szombat este, és megtörténik, amire egész héten vártál: kiengedheted a gőzt. A dalt az elmúlt héten mutatta be a Petőfi rádió, és jelenleg is a Kárpát-medencei rádióturnéja folyik, február 2-án jelenik meg digitális formátumban, az összes online streaming oldalon.

– Milyen visszajelzések érkeztek már eddig?

– Mivel számunkra is nagyon új volt ez a dal, hangszerelésben tőlünk szokatlan világ, ezért ahogy megkaptam a stúdióból a végleges változatot, nemcsak a családi és baráti körben mutattuk be, hanem a rajongók körében is, akiknek nagyon tetszett.

– Az új nagylemezről is beszélne olvasóinknak?

– Tavaly nyáron jelent meg a Kitűzöm a zászlót című, harmadik DS-lemez, amely eklektikus, új utakat megnyitó korong lett, hiszen a szokásos pop-rock dalok mellett először kaptak helyet rajta elektronikusabb hangszerelésűek is. Erre egyrészről igényünk volt, másrészt szeretünk haladni a korral, és el akarjuk kerülni az önismétlést. Szerencsére nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, hiszen azzal, hogy stílusában modernebb és szabadabb lett a lemez, még szélesebb körben hallgatnak minket. Persze, volt néhány régi rajongó, aki nem értette a modernebb hangszerelést, de őket sikerült a koncerteken meggyőzni, hogy ez ugyanaz a zenekar, melyet megkedveltek.

Az együttes tagjai: Bodrogközy Rita – vokál, Lobó-Szalóky Lázár – ének, gitár, Nagy Attila – dobok, Vanyó Szilárd – basszusgitár. Már tudják, idén is tele lesz a turnénaptáruk /Beküldött felvétel/

– Milyen koncertek várnak a Dirty Slippersre?

– Nagyon tartalmas turnéval készülünk a hazai és a Kárpát-medencei vonalon egyaránt. Ugyan még csak január vége van, de már lehet tudni, hogy tele lesz a turnénaptár, így nagykoncerteket adunk Békéscsabán, Budapesten, a Balatonnál és Erdélyben is. Nagyon örülünk, hogy idén is eljutunk olyan városokba és községekbe, ahol tudjuk, már régóta várnak minket. Természetesen készülünk meglepetésekkel, és bízunk benne, hogy az egyik legtöbbet turnézó hazai zenekar leszünk. Idén megújult koncertprogrammal turnézunk, amelyben az új DS-dalok mellett két-három szóló dal is a műsorba került. Idén először nem hazai, hanem külföldi dátummal indul a turné. Március 9-én Nagyváradon, a legendás Moszkva Kávézóban játszunk, ahol egy igazán táncolós, tombolós klubbulival indítjuk az idei szezont.

– A koncertek közül melyeket emeli ki?

– Talán még korai lenne kiemelni bármelyiket, mert még több fontos dátum nincs kirakva az oldalunkra, viszont aki meglátogatja a zenekar Facebook-oldalát, azonnal megtudhatja, amikor felkerül. Több komoly bejelentés is várat még magára, és reményeink szerint eljutunk ebben az évben is olyan nagy nemzetközi fesztiválokra, mint tavaly. Békés megyében kiemelten fontos lesz idén is a békéscsabai nagykoncert, és a tőlünk már megszokott nagy kedvenc, május 30-án a battonyai városnap. És természetesen meglepetésekkel is készülünk a koncertekre.

Digitális kislemezen is dolgoznak

A zenekar frontembere két munkájukat emelte ki, e szerint a Dirty Slippers egy digitális kislemezzel jön még a télen, valamint dolgoznak a szólólemezén is, a következő dallal már ezen a héten stúdióba vonulnak. – Remek érzés egy zeneileg nagyon aktív közösség része lenni, ahol óriási lojalitás van a tagok között akkor is, ha a zenekar, akkor is ha a szólódalaimról beszélünk – jegyezte meg Lobó-Szalóky Lázár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában