Nyári Zápor

2019.02.11. 19:45

Nagyot fordult a világ az Acoustic Planet zenekarral

Az Acoustic Planet lett az év felfedezettje A Dal 2019 műsorában, ráadásul a Fatal Error zenekarral 45 ponttal holtversenyben állnak az élen. Zsombok Réka, a zenekar frontembere hírportálunknak elmondta: sikerükön még ők maguk is meglepődtek.

Szilágyi Viktor

Két hete másodikként jutott tovább a békéscsabai Acoustic Planet a A Dal 2019 elődöntőjében. A széles közönség ekkor kezdte megismerni és megszeretni a zenekart. Szombaton újabb lépést tettek az Eurovíziós Dalfesztivál színpada felé, ugyanis 45 ponttal ők nyerték meg az első elődöntőt. Ha ez nem lenne elég, még a szombati fellépésük után bezsebelték Az év felfedezettje elismerést is. Zsombok Réka, a zenekar énekesnője még álmodni sem mert arról, hogy ők nyerik meg a díjat.

– A műsor végén hirdették ki az év felfedezettje díját, amit mi kaptunk. Óriási meglepetés volt, amire abszolút nem számítottunk – nyilatkozta hírportálunknak Zsombok Réka.

Az Acoustic Planet /Fotó: MTI/

Jól látható, hogy a zenekart hamar a szívébe zárta a közönség és a zsűri is egyaránt, ugyanis a Fatal Error mellett a legmagasabb pontot (45) kapták meg A Dal története során. Még Both Miklós is – akiről közismert, hogy kritikusan áll hozzá minden produkcióhoz –, tíz ponttal jutalmazta az Acoustic Planetet és az általuk előadott " target="_blank" rel="nofollow noopener">Nyári Zápor című dalt.

Két hét múlva újra színpadra lép a zenekar a döntőben, amikor is eldől, hogy ki képviseli hazánkat Tel-Avivban, Izrael második legnagyobb városában.

Bár számos helyen előadták már a műsor óta a dalt, mégis mindig elpróbálják az öltözőben színpadra lépésük előtt.

– Az öltözőben van egy kis rituálénk az élő műsor előtt. Vokállal együtt, hangszerek nélkül elpróbáljuk a számot elejétől a végéig – mesélte az énekesnő. – Ez segít, hogy lenyugtassuk magunkat azért, hogy fejben is ott legyünk, amikor a közönség elé lépünk. Ráadásul nálam nem telik el úgy nap, hogy ne énekelném el háromszor-négyszer a dalt gyakorlásképpen.

Megtudtuk, hogy Kölcsey Szabolcs jelenleg betegeskedik és torokfájással küzd, de a zenekar tagjai remélik, hogy mihamarabb felépül és nem lesz akadálya annak, hogy gitárt ragadjon két hét múlva. Zsombok Réka elmondta, hogy nem örülnek zenésztársuk betegségének, de annak igen, hogy nem szombaton esett ágynak, vagy esetleg már közvetlenül a döntő előtt.

– Szabinak már szombat este, a döntő után fájt a torka, de most pihen és két hét múlva egészséges lesz, mint a makk – mondta hírportálunknak Réka. – Persze azért a zenekar óvva inti őt, hogy nagyon vigyázzon magára, hogy a megmérettetésre felépüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában