TOP-os beruházás

2019.02.14. 21:07

Két óvodát korszerűsítenek Sarkadon

Hamarosan elkezdődhet az Epreskert és a Vasút utcai óvodák energetikai korszerűsítése, amire az önkormányzat mintegy 50 millió forint támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében – ismertette dr. Mokán István.

L. B.

Csaknem 50 millióból újul meg két sarkadi óvoda. Beküldött fotó

Sarkad polgármestere elmondta: cserélik a külső nyílászárókat, ablakokat, ajtókat; szigetelik a falat, a lábazatot, a födémet; korszerűsítik a fűtési rendszert; továbbá akadálymentesítenek is. A munkálatok nyár végére fejeződnek be a tervek szerint.

A városvezető hangsúlyozta, a Kossuth utcai óvoda felújítására is adott be az önkormányzat pályázatot, de azt egyelőre nem bírálták el. Közölte: a Kossuth utcainál tervezik parkolók létesítését is. Az elmúlt években két óvodában adtak át ovisportpályát, felújították a játszóeszközöket, a Kossuth utcainál zöldfelületet alakítottak ki.

Csaknem 50 millióból újul meg két sarkadi óvoda. Beküldött fotó

– Fontosak a gyermekeket szolgáló intézmények – húzta alá dr. Mokán István. Épül a 60 férőhelyes bölcsőde, a Kossuth utcai iskolánál egy 800 milliós beruházás van napirenden, a Gyulai úti általános iskolánál tálalókonyha épül, a középiskola energetikai korszerűsítése pedig véget is ért tavaly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában