kétszáz négyzetméteren

2019.02.18. 09:11

Hűtőházat alakítanak ki Békésen

Mintegy kétszáz négyzetméteren alakít ki hűtőházat a Csabai úton a békési önkormányzat. A beruházás a Helyi termelők és termékek piacra jutásának segítése című nyertes projektje részeként valósul meg – tájékoztatta hírportálunkat Izsó Gábor.

P. G.

Békés polgármestere elmondta, hűtőház kialakításával a termelők olyan hűtőkapacitáshoz jutnak hozzá, mely révén a szezonon túl is meg tudják őrizni a termékeik kiváló minőségét. A hűtőház parkolója és a hűtőkamrák elkészültek, a napelemek felhelyezésre kerültek. Hátravan még az elektromos betáplálás és a gépészeti berendezések felszerelése. A 250 millió forintos uniós beruházásnak köszönhetően párhuzamosan zajlanak a fejlesztési munkálatok a piacon is.

Izsó Gábor szólt a hűtőházi fejlesztés hátteréről. Beküldött felvétel

– Fontosnak tartjuk, hogy segítsük a helyi termelőket – fogalmazott kérdésünkre Izsó Gábor. – Az előzetes konzultációk, visszajelzések is azt mutatják, hogy van igény a szolgáltatásra. Emellett a helyi szociális szövetkezet számára is hasznos lehet a hűtőház, hiszen hosszú távon biztosíthatja a nyersanyagok tárolását. A szövetkezet jelenleg elsősorban zöldségtisztítással és savanyítással foglalkozik, a létesítmény abban is előrelépést jelenthet, hogy nagyobb mennyiségű, kedvező áron beszerzett árualapanyagot tároljanak, ami még hatékonyabbá teheti a munkát.

A szervezet keresi a lehetőséget, hogy a leendő börtön számára beszállíthasson. A büntetés-végrehajtási intézettel kapcsolatos információ, hogy felértékeltetik az önkormányzat által a célra felajánlott területet, ami azt követően állami tulajdonba kerülhet. Izsó Gábor beszámolt arról, hogy az időjárás függvényében halad a piac korszerűsítése, ami ugyancsak a helyi termelőket, kereskedőket segíti.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában