Békés megye/Ausztria

2019.02.06. 11:20

Gyilkolt, gyújtogatott a szektás boszorkány

Sajtóhírek szerint hatéves gyermeke elvesztésétől rettegett az a megyénkbeli születésű nő, aki egy háromtagú boszorkányszekta vezérének parancsára ölhetett. H. Barbara azzal védekezik, hogy igazából a főnök, Margit gyilkolt. Ő kilépett a testéből, és nem is volt ott, amikor a szörnyűség történt. A rendőrség gyanúja szerint idős embereket tartott félelemben a Békés megyei nő, és két társa, 420 millió forintnyi pénzt is bezsebeltek tőlük.

Nyemcsok László

Szerény, halk szavú embernek ismerték szülővárosában H. Barbarát, és több média szerint a Békés megyei településen most mindenki az évek óta külföldön dolgozó nőről beszél. Nem értik, hogy volt képes ilyen horrorisztikus tettekre az, aki nekik csak a kedves arcát mutatta. A háromtagú boszorkányszekta magyar tagját novemberben tartóztatták le Villachban, amikor kiderült, hogy felgyújtott egy házat.

A nyomozóknak H. Barbara hamar bevallotta: nem ez a legnagyobb bűne. Megölt egy 72 éves nőt is, mert az nem akarta a banda vezetőjére, Margit T.-re hagyni házát. Barbara állítja, kényszer hatására ölt, a szektavezér parancsára cselekedett. A főnök azt hirdette, ő Isten földi helytartója, és aki ellentmond neki, arra szörnyű büntetés vár. Két segítőjével szeánszokat tartott idős, kiszolgáltatott embereknek, az összejövetelek célja azonban az volt, hogy kiforgassák a vagyonukból áldozataikat. Aki ellenállt, arra a szekta haragja várt. Többször H. Barbara gyújtotta fel egy-egy vonakodó idős házát.

Többször a Békés megyei származású nő gyújtotta fel egy-egy fizetéstől vonakodó idős ember házát /Illusztráció: Shutterstock/

A nő gyermeke jelenleg gyámságban van. Ismerősök szerint zsarolhatta a kicsivel a banda másik két tagja. Az egyik bulvárlap megírta a Békés megyei településen élő egyik idős nőt idézve, hogy szörnyű, amibe Barbara keveredett. Amikor nagy ritkán hazatért gyermekével, mindig büszkén mesélte, mennyire szeretik az idősek, akiket ápol.

Elmondása szerint jó élete volt kint gyermekével. A megyei településen csak a fiútestvére él, az édesanyja és a lánytestvére szintén külföldön dolgozik. Az feltűnt, hogy az utolsó látogatásakor, idén nyáron rettenetesen feszült volt, állandóan a telefonját nézegette. A gyereket pedig nem engedte el maga mellől, még a játszótéri mászókára is követte, mintha attól félne, hogy valaki el akarja rabolni. A kicsi jelenleg gyámságban van, nagymamája azon fáradozik, hogy magához vegye.

A hatóságok szerint tíz idős, egyedülálló embert próbált rászedni a trió, összesen csaknem 420 milliós kárt okoztak. A bandát vezető, engedélyétől megfosztott energetikus, Margit T. azt hirdette, hogy Isten nyilatkozik általa, de aki nem fizet, azt átkokkal fenyegette. Jelenleg mind a három nő a klagenfurti börtönben van előzetes letartóztatásban. Margit T. egyelőre nem tett vallomást az ellene felhozott vádakról.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon megkeresésünkre azt közölték, a hivatkozásainkban megjelölt, Ausztriában történt bűncselekmények ügyében nem ők jártak el. Ezért erről az ügyről információval nem rendelkeznek, tájékoztatást nem tudnak adni.

Rendőrök gyűrűjében tért vissza

Az Ausztriában korábban betegápolóként dolgozó H. Barbara nemrégiben a rendőrök gyűrűjében tért vissza a helyszínre, ahol a vád szerint kegyetlen módon végezhetett idős áldozatával. A hatóságok megpróbálták rekonstruálni a gyilkosság minden pillanatát, így Barbarának meg kellett mutatnia, pontosan mit és mikor tett.

– Nem voltam ott, csak a testem. Kiléptem a testemből, bábként irányítottak. A szellemem máshol volt, Margit a testem segítségével ölt – utalt a nő a Krone nevű lap szerint arra az osztrák asszonyra, aki szektaszerűen irányította a triót.

Az osztrák lap szerint ugyanakkor Margit T.-nek van alibije, ami kizárja, hogy ő követte volna el a gyilkosságot. Az iratok szerint a nő vásárolni volt, amit több szemtanú igazolt. Az igazságra majd az elmeorvos szakértő világíthat rá.

Barbara jelenleg egyszemélyes cellában ül, sokszor zokogásban tör ki. Ügyvédje úgy nyilatkozott, védence gyenge személyiségű, befolyásolható, és még nem fogta fel, mit tett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában