turisztika

2019.02.19. 07:43

Elrajtoltak a beruházások Sarkadon

Turisztikai beruházásokra, egészen pontosan az öko- és aktív turisztika komplex fejlesztésére 171 millió forintos támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Sarkad – ismertette dr. Mokán István polgármester, hozzátéve, hogy a munkálatok nemrég kezdődtek el.

L. B.

Jelentős fejlesztések valósulhatnak meg. Beküldött fotó

Emlékeztetett, hogy az elmúlt években is komoly figyelmet fordítottak a turisztikai lehetőségek kiaknázására, például kerékpárutakat építettek, az Éden-tavak környékét is csinosították.

A városvezető elmondta, az Éden-tavaknál található szigeten egy 15x30 méter alapterületű, fedett közösségi teret építenek, ami kiváló helyszín lehet rendezvények lebonyolításához. A két tó közötti területen ötszintes kilátót alakítanak ki. Az Éden-tó benzinkúthoz közel eső gyepes területén egy 65 négyzetméteres filagória épül.

Jelentős fejlesztések valósulhatnak meg. Beküldött fotó

A vízi túraútvonalak magyarországi induló állomásaként jegyzett Ökörörménynél is várhatók fejlesztések, egy 10 méter hosszú kikötőpontont alakítanak ki. A zártkertben egy 56 négyzetméteres vizesblokk épül. A projekt keretében három 8x20x3 méteres, acélvázas rendezvénysátort vásárolnak, valamint egy 300 fős mobil lelátót, egy mobil színpadot, valamint harminc sörpadszettet.

A közbeszerzési eljáráson a Sarkadi Építőipari Közös Kft. tette a legkedvezőbb ajánlatot, így sarkadi cég végezheti el a munkákat – mondta dr. Mokán István, hozzáfűzve, hogy a hetekkel ezelőtt rajtolt beruházás még idén, a tervek szerint ősszel befejeződik.

Kiemelte: a fejlesztéssel kiszélesítik a horgász-, a vízi és az ökoturizmus lehetőségeit, bővítik a meglévő infrastruktúrát, hogy minél inkább kiszolgálhassák a sarkadiak és a városba érkező turisták igényeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában