ELISMERÉSEK

2019.02.04. 19:02

Az év sportolóit és év embereit köszöntötte a Hírlap

Ünnepélyes keretek között adtuk át a Békés Megyei Hírlap által életre hívott az év sportolója és az év embere szavazás díjait hétfőn Mezőkovácsházán, a Kalocsa Róza Művelődési Központban. Az év sportolóit 42., az év embereit 12. alkalommal köszöntötte a megyei napilap.

Cs. I., V. L.

Pocsaji Richárd, a Békés Megyei Hírlap főszerkesztője emlékeztetett, ennek az eseménynek komoly hagyományai vannak megyénkben, aminek a megszervezését partnerek segítségével minden évben felvállalja a megye napilapja.

Pocsaji Richárd, lapunk főszerkesztője a BEOL-közönségszavazás női győztesének, a battonyai taekwondós Mezei Nikolettnek adja át az elismerést /Fotók: Imre György/

– Míg egy sportolónak fontos, hogy a befektetett munka után minél fényesebb érem kerüljön a nyakába, nekünk az a fontos, hogy erről hírt adjunk, s közösen legyünk büszkék ezekre a teljesítményekre, és együtt öregbítsük Békés megye hírnevét. Nagyon fontos a Hírlap számára, hogy bemutassuk azokat az embereket is, akik sokat tesznek környezetükért, az itt élőkért – dolgozzanak bármely területen – hangsúlyozta a főszerkesztő.

Minden évben más-más település vállalja a házigazda teendőit. A 2018-as kitüntetettek díjátadóját Mezőkovácsháza szervezte meg.

Varga Gusztáv polgármester elmondta, a sportban élen jár a tornaegyletük, amely 100. évfordulóját ünnepli, s ahonnan kikerült már válogatott focista is, és jó néhány sportágban jeleskednek sportolóik, mint például Hercegfalvi Tibor.

Varga Gusztáv polgármester

– Ez a nap ma nálunk a sport ünnepe is. Tekintsenek ránk sok egyesület bázisaként. Van az itt élőkben fogadókészség a mozgásra – tette hozzá.

Azt már Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy ezen a gálán nem csupán az eltelt év erőfeszítései jelennek meg.

Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke

Akik a legjobbak, a legeredményesebbek, azok a sportolók keményen dolgoznak sokszor évtizedeken át, mire beérik a siker.

– Legyenek ők a példaképei a fiataloknak, ők, akik mindannyiunknak fontosak. S hogy a sikereikről minél többet megtudjunk, ehhez kell a megyei napilap és ez a díjátadó, ahol gratulálhatunk a kiválóságoknak – fogalmazott köszöntőjében.

Míg az év sportolóit egy szakmai zsűri választotta ki, az év embereire a Hírlapból kivágott szavazószelvényen és a Beol.hu hírportál Facebook-oldalán lehetett voksolni. A két szavazást a helyezési számokkal egyesítettük, azaz, az újságkivágások végeredményének helyezési számához hozzáadtuk az internetes szavazás eredményének helyezési számát, s akihez a legkisebb érték tartozott, ő lett az év embere Békés megyében.

Bonnyai Sándor átveszi az év emberének járó elismerést

– Az eltelt 12 év alatt 600 olyan hét emberét mutattunk be, akik a maguk területén kimagaslót alkottak, valamiben többek tudtak lenni, s dolgoztak a közösségért, a Békés megyei emberekért. Tavaly is rábíztuk az olvasókra, szavazzanak! Húszezer szavazat alapján dőlt el, hogy kik végeztek az év embere verseny első három helyén – jelentette be Pocsaji Richárd.

A vésztői Marvel Team SE kilencszeres országos bajnok férfifekvenyomó-csapata nyerte a BEOL-közönségszavazását a csapatok kategóriájában

Az év embere díj harmadik helyezettje dr. Baranyai István békési háziorvos; a második dr. Bánhegyi Róbert János, a Békés Megyei Központi Kórház onkológiai centrumának osztályvezető-helyettes főorvosa; a 2018. évben az olvasók szavazatai alapján az év embere Bonnyai Sándor, aki évek óta rendszeresen gyűjt adományokat a kárpátaljai, nehéz sorsú családoknak, gyermekeknek a Karácsonyi Angyalok kezdeményezésével.

A rendezvényen dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója beszélt a folytatásról, hogy a 2019-es év díjátadójának házigazdája a megyei kormányhivatal lesz.

– Azt kívánom, addig is legyenek sikereik a sportban, az utánpótlás sorakozzon fel az elődök nyomdokain és öregbítsék tovább Békés megye jó hírét.

Az év sportolói

A 2018. év legeredményesebb Békés megyei női sportolója:

1. Márton Anita – atléta (Kopp Békéscsabai AC).

2. Szabó Ágnes – erőemelő (Orosházi Toldi SE).

3. Molcsányi Rita – röplabdázó (Swietelsky-Békéscsabai RSE).

A 2018. év legeredményesebb Békés megyei férfi sportolója:

1. Balog Nátán – fekvenyomó (Marvel Team SE Vésztő).

2. Opauszki Dávid – kick-box (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team).

3. Kós Benedek – kajak-kenu (Szarvasi Kajak-kenu Club).

A 2018. év legeredményesebb Békés megyei csapata:

1. Swietelsky-Békéscsabai RSE extraligás női röplabdacsapata.

2. HED-LAND Mezőberényi SE extraligás férfi-asztaliteniszcsapata.

3. Marvel Team SE Vésztő férfifekvenyomó-csapata.

A 2018. év legeredményesebb Békés megyei edzője:

1. Eperjesi László — atlétika (Kopp Békéscsabai AC).

2. Kormos Mihály — röplabda (Switelsky-Békéscsabai RSE).

3. Nyerges Attila — kajak-kenu (Szarvasi Kajak-kenu Club).

A 2018-as év Békés megyei leány utánpótláskorú sportolója:

Szél Anna – birkózó (Orosházi Spartacus Birkózó Klub).

A 2018-as év Békés megyei fiú utánpótláskorú sportolója:

Apáti Bence atléta (Kopp Békéscsabai AC).

Különdíjakat is átadtak az ünnepségen. A Békés Megyei Hírlap különdíját kapta az Alföld Vívó Akadémia Kerekes Székes párbajtőrözője Szarvas Zsoltról aki a Terniben rendezett Európa bajnokságon, C-kategóriában bronzérmet nyert. Edzője: Hajtman János. Ő kapja a Békés Megyei Hírlap 2018-as év sportolója különdíjat.

A Békés Megyei Hírlap különdíját vehette át Farkas Krisztina fekvenyomó. A mezőkovácsházi származású sportoló az országos bajnokságon súly-és korcsoportelső lett, Egerben a GPC világbajnokságon fekvenyomásban háromszor döntötte meg a világrekordot.

A Mester Klub tulajdonosa, Zsilák Ádám 2001-ben alapította azt a különdíjat, amelyet az ÉV NŐI és FÉRFI, valamint UTÁNPÓTLÁSKORÚ LEÁNY és FIÚ sportolója kap. A felajánlás alapján 1 évig térítésmentesen használhatják a békéscsabai Mester Klub valamennyi létesítményét. Az elismerésben részesül: Márton Anita, Balog Nátán, Szél Anna és Apáti Bence. A díjakat Zsilákné Kovács Katalin adta át.

Csendes Ferenc békéscsabai festőművész három személynek nyújtotta át egy-egy alkotását. Szabó Ágnesnek, az Orosházi Toldi SE erőemelőjének, Varga Gusztáv Mezőkovácsháza Város polgármesterének, és Opauszki Dávid békéscsabai kick-boxosnak.

Csendes Ferenc, a Magyar Kultúra Lovagja a több évtizedes sportbarátság jegyében serleget adott át Zsilák Ádám borlovagnak, és feleségének.

Bonnyai Sándor

Vallja, hogy az Év embere díj nemcsak az övé, hanem mindazoké, akik szárnyat bontanak a nehéz sorsú kárpátaljai gyermekekért. A jövőben is folytatná az adománygyűjtéseket. Tavaly rekordszámú szeretetcsomag gyűlt össze a Karácsonyi Angyalok elnevezésű kezdeményezése során. Tovább>>>

 

dr. Bánhegyi Róbert János

Az év embere szavazás második helyén végzett dr. Bánhegyi Róbert János, a Békés Megyei Központi Kórház Onkológiai Centrumának osztályvezető-helyettes főorvosa, akit tavaly az év onkológusának választották hazánkban. Tovább>>>

 

dr. Baranyai István

A harmadik helyen dr. Baranyai István békési háziorvos végzett a szavazáson, aki tavaly az Év orvosának választott a Magyar Orvosi Kamara Békés megyei szervezete. Munkáját mindig rendkívüli elhivatottsággal, nagy odafigyeléssel végzi. Reggel fél ötkor kel, és általában már hat órakor bent van a rendelőjében. Tovább>>>

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában