BÉKÉSCSABA

2019.02.19. 17:30

Átadták a felújított jaminai óvodát

Ünnepélyes keretek között, gyermekek műsorával adták át kedden Békéscsabán, Jaminában a Szegfű utcai óvodát, ami 105 millió forintból újult meg és bővült egy 140 négyzetméteres épületrésszel a közelmúltban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Licska Balázs

Fotók: Lehoczky Péter

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta: a Szegfű utcai óvodában 75 gyermekről gondoskodnak. Fontosnak nevezte, hogy a gyermekek jól érezzék magukat abban az intézményben, ahova járnak, legyen szó bölcsődéről, óvodáról, általános vagy középiskoláról.

Fotók: Lehoczky Péter

– A gyermekek a jövő zálogai, mindent meg kell tenni értük – fogalmazott dr. Fábián Ágnes önkormányzati képviselő, a város tanácsnoka. Hozzáfűzte, hogy több módon is segítette az elmúlt években a Szegfű utcai óvodát – ahol komoly, minőségi szakmai munka folyik –, de ilyen fejlesztés nem volt az intézmény 40 éves történetében. Nem csak tornaszobát alakítottak ki, az udvaron egy műfüves sportpálya is helyet kapott, ami szintén a gyerekek fejlődését hivatott szolgálni.

A városfejlesztési nonprofit kft. cégvezetője, dr. Sódar Anita sorolta: a plusz épületrészben tornaszoba, fejlesztőszoba és raktár talált otthonra. A meglévő épületrészt is felújították – szigeteltek, nyílászárókat cseréltek például –, rendbe tették a csoportszobákat.

Hrabovszki Zoltánné intézményvezető elmondta, hogy megoldandó feladatot jelentett a 40 éves épület felújítása. Örömmel fogadták, hogy bővítik az intézményt, ami segítséget jelent a nevelési program megvalósításában. A tornaszobával egy régi álom valósult meg, kielégíthető a gyermekek mozgásigénye. A gyerekek egy videóban beszéltek arról, miért örülnek az óvoda felújításának: főleg a szép radiátorokat és a tornaszobát emelték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában