pályázati támogatás

2019.02.08. 17:15

A megyeszékhely a központja a Zöld Szigetnek

Ismét hulladékgazdálkodással kapcsolatos szemléletformáló programokra nyert pályázati támogatást a Fenntartható Térségért Alapítvány (FETA) nemrég az Innovációs és Technológiai Minisztérium tenderén. Az alapítvány immár második alkalommal kapott támogatói döntést hasonló témában.

N.-L. V.

– Kilenc iskolába mentünk el tavaly az első szemléletformáló projektünkkel. Az eléggé tetszett a gyerekeknek, de látszódott, hogy az egyirányú kommunikáció helyett jobban szeretik és sokkal hatékonyabb, ha olyan programokat kapnak, ahol játékosan ismerkedhetnek meg ezekkel a hasznos információkkal. Éppen ezért úgy határoztunk, hogy benyújtunk még egy pályázatot, hogy szemléletformáló játszóházat hozzunk létre – árulta el Gyebnár Péter alapítványi elnök.

A Zöld Sziget játszóház egyik eleme a Csabai Kolbászfesztiválon /Beküldött fotó/

A játszóház megvalósítása a tél folyamán meg is történt, s a létrehozók elnevezték azt Zöld Sziget Hulladékos Szemléletformáló Játszóháznak. A mobil eszközökkel már több nyílt napot is tartottak, tesztelés miatt elvitték néhány fesztiválra is (kolbász-, mézesfesztivál), de bemutatták iskolásoknak, s februárban dobozi óvodákba fognak elmenni. Az alapítványnál mérték a visszajelzéseket, ennek megfelelően néhány játékot még fejlesztenek.

– Itt lesz Békéscsabán a megyében egy olyan szemléletformáló játszóház, amit díjmentesen el tudunk vinni a jövőben iskolákhoz vagy akár nagyobb rendezvényekre, ahol játszó sarkot tudunk kialakítani. Le tudunk kötni mindenkit egészen az óvodáskortól egészen a felnőttekig, ugyanis minden korosztálynak a saját igényéhez, érdeklődéséhez kapcsolódóan vannak játékszereink. S míg a gyerekek az óriás társasjátékkal, öko-ugróiskolával foglalatoskodnak, addig a szülők is el tudnak lenni újrafelhasznált anyagokból készült malommal vagy akár más ügyességi játékkal. Tehát egy komplett egész napos programot tudunk biztosítani – fogalmazott az elnök. Majd hozzátette, a tulajdonukban lévő eszközök között vannak saját fejlesztésű játékok is, úgymint az óriás társasjáték, amit helyi kézművesek készítettek el a FETA kollégáinak ötlete nyomán. Több darab a mozgásra fekteti a hangsúlyt, de a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos mélyebb tudást igénylő logikai jellegű példányokkal is rendelkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában