MNGSz

2019.01.30. 14:09

Versenyzésre buzdították a diákokat

Közgyűlést tartott kedden este a békéscsabai Munkácsy Hotelben a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSz) Gyula és Környéke Régiója.

Ny. L.

Bondár László elnök elmondta, a tisztújítás után alelnökeivel, Szeidler Zsolttal és Ficsor Zoltánnal a régió általános és szakiskoláit járták végig. Az általános iskolákban a szakács, cukrász és pincér szakmákhoz igyekeztek kedvet csinálni. Maguk is meglepődtek, mennyi tanulót érdekelnek ezek.

Fotó: Imre György

A szakiskolákban a szakmaszeretetről, alázatról beszéltek, hogy a diákok ne álljanak meg az alapismereteknél, jelentkezzenek versenyekre, a szövetség segíti őket. Ahogy Bondár László fogalmazott, a versenyeken lehet az aktuális trendeket megismerni, mindig lát újat az ember, és ezt a napi munkában hasznosíthatja.

A rendezvényen Mokran Róbert bor- és párlatszakértő előadást tartott az étel és ital kapcsolatáról a gasztronómiában, Ambrus György, az MNGSz alelnöke pedig a megyei culinary team és a nemzeti válogatott luxembourgi vébészereplésének tapasztalatairól számolt be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában