a legjobbak között

2019.01.21. 11:37

Az Acoustic Planettel folytatódik szombaton A Dal 2019

Próbáján érte el hírportálunk a Békés megyei zenekart: nagyban készülnek a szombati megmérettetésre. Az Acoustic Planet múltjáról és a Nyári zápor című dalukról faggattuk a tagokat, amivel A Dal 2019 című műsor harminc legjobbja közé kerültek.

beol.hu

– Réka, te voltál az, akinek köszönhetően két éve egy békési tehetségkutatón összeverbuváltad a csapatot.

Zsombok Réka: – Így van. 2015-ben alakult a zenekarunk. Egy énekversenyre kértem fel Kölcsey Szabolcsot és Balázs Zsoltot, hogy kísérjenek engem. Onnan kezdtünk el együtt hárman dolgozni Acoustic Planet néven. Azóta kinőttük magunkat és csatlakozott hozzánk kongával Fábián Tamás, valamint dobbal Nagy István. Rajtuk kívül Binder Norbert szokott néha velünk zenélni billentyűs hangszeren.

A képen balról Fábián Tamás (konga), Nagy István (dob,cajon), Balázs Zsolt (basszusgitár), Zsombok Réka (ének), Kölcsey Szabolcs (gitár, vokál)

– Úgy tudom, hogy az első időszakban feldolgozásokat játszottatok, de hamar nagy eredményeket ért el a csapat.

Zsombok Réka: – Az ország két legnagyobb utcazenei versenyén, Egerben és Veszprémben is szép eredményeket értünk el. Egerben közönségdíjasok lettünk és a szakmai díjat is elnyertük, nem sokra rá pedig Veszprémben szakmai különdíjasok lettünk és ott is bezsebeltük a közönségdíjat.

Kölcsey Szabolcs: – Ebben az évben ráadásul ezen sikereknek köszönhetően lehetőségünk van a Ferrara Buskers Nemzetközi Utcazene Fesztiválon Magyarországot képviselni.

– Másfél évvel ezelőtt adtatok egy interjút, amelyben azt mondtátok, hogy szeretnétek saját zenéket írni. Most, 18 hónappal később olyan jól sikerült a tervetek, hogy esélyetek van arra, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon képviseljétek Magyarországot. Nagy munka lehetett abban, hogy A Dalra megírjátok ezt a számot.

Kölcsey Szabolcs: – Ezt a nagy munkát megkönnyítette az, hogy leszerződtünk egy lemezkiadóval, a Mistral Music Kft.-vel, amely nagyban támogatja a munkánkat. Igazából nem erre a versenyre írtuk ezt a számot. Miután elkészült, szembe jött a lehetőség, hogy megmérettessük magunkat 2019-ben a Duna TV műsorában. Beadtuk a jelentkezést és vártuk az eredményt...

– És decemberben már azzal szembesültetek, hogy a harminc legjobb között vagytok. De nem csak ez az egy szám ért el nagy sikereket...

Kölcsey Szabolcs: – Így van, az Egy Kicsit című dalunk a Petőfi Rádió top 40-es slágerlistáján jelenleg a nyolcadik helyen áll.

– Nem mindennapi, hogy egy zenekar az első éveiben ilyen nagy eredményeket tudhat magáénak. De térjünk vissza a Nyári záporra és A Dal 2019-re. Úgy tudom, hogy Szabolcs írja a dalokat a zenekarnak. Ez igaz?

Kölcsey Szabolcs: – Nem egészen. Mindenkinek van lehetősége dalokat írnia, ennél a kettőnél pont én voltam a szerző, de mindig azt szoktam erre mondani, hogy oké, hogy én megírok egy szöveget, vagy egy dallamot, de a csapat szólaltatja meg azt, amit kigondolok. Mindenki hozzátesz ahhoz, hogy egy szám jól működjön és szerintem ez az, aminek köszönhetően sikeresek tudunk lenni.

A zenekart szombat este, 19.30-tól lehet látni a Duna TV, A Dal 2019 című műsorában. A közönség szavazatai döntenek arról, hogy ki fogja képviselni a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot.

A Nyári zápor a reményről szól

Kölcsey Szabolcs: – Mint minden szerzőt, engem is az élet ihlet. Sokat lehet meríteni a gyászból. Egy kapcsolat végéből, elvált szülők okozta sebből, baráti kapcsolatok megszakadásából. Ezek inspiráltak engem is, viszont a refrénben napfényes irányba megyünk el a szomorkás kezdetek után, ami feloldja a bánatot. A legfontosabb üzenete a dalnak, hogy bár tele van tragédiákkal az ember élete, bármi történik, mindig fel lehet állni a legnagyobb gödörből is.

Az Acoustic Planet Nyári zápor című dalát itt hallgathatja meg:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában