galériával, videóval

2019.01.14. 19:45

Sétával emlékeztek Szathmáry Nikire hétfő délután

Eltűnésnek huszonegyedik évfordulóján Szathmáry Nikire emlékeztek hétfő délután Gyulán.

P. G.

Az emlékezők a művelődési központtól a Törökzugi ABC-ig végigjárták azt az utat, amelyen a kislány is végig haladt 1998. január 14-én. A két helyszínen gyertyát gyújtottak a gyermek tiszteletére.

Szathmáry Niki két évtizede néptáncpróbáról indult haza, ám a mai napig nem derült ki, hogy kivel és hol ért véget az útja aznap. Az ABC-nél látták utoljára. Niki földi maradványait több mint három évvel később találták meg. A kislányt meggyilkolták.

Szathmáry Niki tragikus sorsa ma is sokakban él. Fotó: Kiss Zoltán

Iszály-Szilágyi Edit, Niki édesanyja lapunknak elmondta, még mindig bíznak abban, hogy egyszer megtudják, ki bántotta a kislányát, s hogy az illető nem ússza meg büntetlenül, amit tett.

– Sajnos, egyre fogy a remény, de egyszer talán érkezik olyan információ, ami segíthet, ami támpontot adhat – tette hozzá az édesanya, aki nem titkolta, a séta másik célja, hogy ilyen szörnyűség még egyszer ne történhessen meg.

– Ahogy huszonegy éve, most is lehetnek rossz emberek – fogalmazott. – Nagyon fontosnak érzem, hogy figyeljünk a gyerekekre, figyeljünk egymásra. A megemlékezés talán ebben is segít.

Iszály-Szilágyi Editet napjainkban is nagyon sokan jelölik ismerősnek a Facebookon, szinte mindenkinek van egy-két jó szava, mondata hozzá. Az emberek próbálják támogatni az anyukát.

– Nem titok, hogy kritikát is kaptam már, hogy miért nem hagyjuk abba az emléksétát, mert a mai gyerekek már nem is tudnak semmit az eseményekről – árulta el az édesanya. – Tényleg azt szeretném, azt szeretnénk, ha azt, amit mi huszonegy éve és az azt követő időszakban, s azóta is átéltünk, átélünk, soha többé senkinek ne kelljen éreznie.

– A nyomozást a rendőrség felfüggesztette, de a 3 millió forintos díjkitűzés változatlanul érvényben van – tájékoztatta lapunkat Feuerwerker Béla, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A nyomozók minden, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható adatot, információt, értesülést, melyet még nem vizsgáltak, ma is soron kívül ellenőriznek, és indokolt esetben a nyomozás folytatásáról döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában