SZEGHALOM

2019.01.02. 10:59

Pályáznak a járási startmunka mintaprogramra

Benyújtja a szükséges papírokat és biztosítja az önerőt a város a Belügyminisztérium (BM) által jövő évre meghirdetett járási startmunka mintaprogram pályázati felhívására – döntöttek a képviselők a legutóbbi testületi ülésen.

N.-L. V.

Macsári József polgármester elmondta, a város önkormányzata 2012 óta vesz részt programokban. A BM november végén megjelentette 2019. évi felhívását, melyre az előírásainak megfelelően a hivatal elkészítette a három programelemben megvalósítandó feladatokat. A mezőgazdaságiban az elsődleges cél továbbra is a napközi otthonos konyha friss zöldségekkel való ellátása. A helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatás a mezőgazdasági programra épül, ahol a megtermelt zöldségek feldolgozása, savanyítása, befőzése történne meg.

Macsári József bízik a pályázat sikerében Fotó: Kiss Zoltán

A városvezető kiemelte, a következő évi járási program egyik fő változása, hogy az eddigi években külön-külön működő belvízelvezetési, belterületi közutak karbantartási, illegálishulladék-felszámolási programokat egy csokorba szedik és szociális jellegű ráépülő tervezetként valósulnak meg. Hozzátette, ezen program keretében tovább folytatódna a város belterületén a zárt csatornák építése (Hunyadi u.–Bocskai u. sarok, Hunyai u. 1–3., Kossuth u. 2., Bajcsy u. 25–27. és Bajcsy u. 21/1., 21/2. előtt).

– Terveink között szerepel földmedrű csapadékvíz-­csatornák gazolása, iszapta­lanítása, cserjézése. Nemesített padkákat alakítanánk ki a Szeleskert utcán, a Patai utca kereszteződésétől a Széchenyi utcáig, a Sárrét utcán. Szórt alapú parkolót építenénk a Bajcsy u. 25–27. tömblakás belső udvarán. Útpadkajavításokat végeznénk az Újtelep XIX. utca és a Hunyadi utcán. Útalapok korrigálását a következő szakaszokon tervezünk: Állomási Újtelep, Töviskes major, Halas major, Újtelep V. utca, Kolozsvári–Érmellék utca között. Mindezen feladatok mellett továbbra is hangsúlyt fektetnénk a városközpont folyamatos takarítására, buszvárók, parkolók, játszóterek tisztán tartására, kaszálásra, valamint a város bevezető útjai melletti sávokban rendszeresen gyűjtjük a szemetet, illetve a belterület olyan részein (csapadékvíz-csatorna, erdősávok), ahol sajnos jellemző az illegális hulladékelhelyezés – árulta el Macsári József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában