humánus célok

2019.01.10. 08:46

Közel száz kóbor ebet fogtak be Füzesgyarmaton

Mintegy 90, közterületről befogott kutya került be tavaly az önkormányzat udvarán felállított 10 férőhelyesre bővített kennelbe.

N.-L. V.

Illusztráció: Shutterstock

A legutóbbi testületin elhangzott beszámoló szerint számos kutyát az úgynevezett „koppantó” csapdával tudtak befogni az ideiglenes befogadóhelyre. Az eszközt – mely az egyik leghumánusabb befogási módszert teszi lehetővé – külön erre a célra készítette a város.

Az udvarra szállított sérült, leromlott állapotú ebeket állatorvossal vizsgáltatták meg, és szükség szerint gyógyították. Több kutyáért a füzesgyarmati tulajdonosok jelentkeztek, majd átvették őket. A többi négylábú állatvédő aktivisták közreműködésével talált gazdára, így a kóbor példányokat nem kellett elaltatni. Az aktivisták egy előre egyeztetett időpontban elszállították, majd hazai magánszemélyek részére adoptálták a kutyákat.

Illusztráció: Shutterstock

„Az örökbeadásból és a befogási díjból tavaly közel 52 ezer forint bevétele keletkezett a településnek, de ami a legfontosabb, hogy az ebek új gazdára és otthonra találtak” – jegyezte meg Bere Károly polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában