fogadás

2019.01.18. 19:45

A tíz legnagyobb adóbefizetőt fogadták Orosházán

Jó hírrel kezdte az idei, nagy adóbefizetők köszöntésére szervezett fogadást Dávid Zoltán polgármester pénteken: a 2018. évi helyi adóbevételek szinte 100 százalékosan teljesülnek. Az iparűzési adót 1 milliárd 700 millió forinttal tervezték, amelyből 1 milliárd 696 millió 913 ezer forint folyt be mégpedig 3 675 adózónak köszönhetően. A 30 millió forintra beállított idegenforgalmi adó forintra pontosan teljesült. Az építményadó és gépjárműadó 5-5 millió forinttal meghaladta a tervezettet.

Cs. I.

Hagyomány, hogy a város a legnagyobb adófizetőinek az új évi meghívással kívánja megköszönni az egész éves teljesítményüket.

– Fontos a gazdasági fejlődés, hogy a vállalkozások gyarapodjanak. Nem csak ez a 10 vállalkozás van a városban, akiket most vendégül látunk. De ők a legnagyobbak, a legtöbb embert foglalkoztatják, és a legtöbb adót fizetik a városi költségvetésbe – fogalmazott a polgármester, s emlékeztetett: 3 millió forint híján a tervezett összegű iparűzési adó befolyt a város kasszájába. Az, hogy ez a hatalmas összeg realizálódhatott nagyon nagy szerepe volt a legnagyobb vállalkozásoknak is. Ők, a 10 legnagyobb adózó több, mint 855 millió forintot fizetett be.

Hagyomány, hogy a legnagyobb cégek vezetőit fogadja év elején Dávid Zoltán polgármester /A szerző felvétele/

– Az adóbevételeken túl azt is méltányoljuk, hogy nagyon sok orosházi családnak adnak biztos munkát, megélhetést. Sok vállalkozás egyéb módon is támogatja Orosházát, annak lakosságát a sport és a kultúra területén. A jövőben is közös tervezésre, párbeszédre, együttműködésre van szükség, hiszen céljaink egymásra épülőek – hangsúlyozta Dávid Zoltán. Kiemelte, a térség szakember-ellátottságáért az oktatási intézményekkel még szorosabb együttműködés szükséges. Azzal, hogy a Kodolányi János Főiskola központja Orosházára került, majd egyetemmé vált, újabb lehetőségek nyílnak meg a város és a vállalkozások előtt.

– Műhelymunkára hívtam az orosházi oktatási intézmények vezetőit, hogy kidolgozzuk a város középtávú oktatási stratégiáját. Ebben számítunk az önök segítségére is. Az oktatás mellett igyekszünk másban is segítségére lenni az Orosházán működő vállalkozásoknak – tette hozzá a városvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában