támogatás

2018.12.17. 15:05

Újabb megyei pályázatok kaptak zöld utat

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, a Békés Megyei Önkormányzat támogatásával újabb tizenöt Békés megyei projektről hozott 775 millió forint értékben pozitív döntést az irányító hatóság – ismertette Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke.

L. B.

Zalai Mihály hozzátette: a TOP révén összesen 58 milliárd forint érkezik Békés megyébe, a térség országosan a negyedik legnagyobb fejlesztési forrással rendelkezik.

A megyei közgyűlés elnöke sorolta, hogy önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére Bélmegyer négy projekttel több mint 270 millió forintot, Gerendás három projekttel közel 120 millió forintot, Okány 26 millió forintot, Kertészsziget 46 millió forintot, Magyarbánhegyes 73 millió forintot, Kamut 25 millió forintot, Gyomaendrőd 29 millió forintot, Újkígyós 25 millió forintot, Békésszentandrás pedig 94 millió forintot nyert el. A helyi identitás és kohézió erősítésére Gyula városa 62 millió forinthoz jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában