úttörő projekt

2018.12.13. 14:27

Tanyasi tanösvényt alakítanak ki a megyében

A Tanyák a Körösök körül elnevezésű program eredményeiről tartottak beszámolót csütörtökön, a Körösök Völgye Látogatóközpontban.

B. A.

Az Agrárminisztérium Tanyafejlesztési programján mintegy 2,5 millió forintot nyert a Körösök Völgye Naturpark Egyesület, melyből többek között tanyasi tanösvényt, valamint nyitott tanyagazdaságok hálózatát alakították ki. Az ez év tavaszán indult programhoz 11 településről összesen 17 tanya csatlakozott. Az egyesület célja, hogy az újonnan létrejött tanyahálózat révén a térség lakosai és az ideérkező turisták számára bemutathassa az eredményes tanyákat, tanyagazdaságokat.

A szerző felvételei

– Ez egy úttörő projekt, szeretnénk ezt a tevékenységet is továbbvinni, remek kapcsolatot alakítottunk ki a partnerekkel és ennek nyomán bízom benne, hogy a jövőben is több sikeres projektet tudunk majd megvalósítani – fogalmazott Baran Ádám a Körösök Völgye Naturpark Egyesület munkaszervezeti vezetője.

Az egyesület mindemellett a tanyagazdaságok számára szakmai tanácsadással kívánt segítséget nyújtani a nyitott tanyagazdaságok működéséhez és a turizmushoz való csatlakozáshoz is – tájékoztatott Pócsi Gabriella vidékfejlesztési szakértő.

Az eseményen a hálózati tagságot igazoló okleveleket is átadták, amely a helyi termékek kóstolójával és kiállításával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában