Békéscsaba

2018.12.03. 20:40

Lakossági fórumot tartottak a vásártérről

A Békéscsabai Térségi Vásártér kialakítása című projekt kapcsán tartottak lakossági fórumot hétfő délután a megyeszékhelyi városháza dísztermében.

P. G.

Dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési NKft. cégvezetője elmondta, 2019 végén, 2020 elején kezdődhet meg az ötmilliárdos beruházás.

A képen: dr. Sódar Anita

Csernik Tamás, az Óbuda Építész Stúdió szakembere ismertette az elképzeléseket és bemutatta a terveket. Kifejtette, a mostani nagybani piac területén térségi piacteret alakítanak ki új csarnokkal, épül egy többszintes parkolóház, s újjáépítik a mostani pavilonsort.

A jelenlévőktől jó néhány kérdés elhangzott a fórumon. Fotók: Kiss Zoltán

A jelenlévő kereskedők felvetései elsősorban arra irányultak, miként közelíthetik majd meg – különösen a szerdai és szombati napokon – árusítóhelyeiket, illetve, a beruházás másfél évében lesz-e lehetőségük az árusításra.

Kozma János, a VAK Zrt. vezérigazgatója aláhúzta, minden standhoz nem lehet majd teljesen odaállni autóval. Dr. Sódar Anita hangsúlyozta: az árufeltöltési útvonalakat még egyszer átgondolják. Kozma János kiemelte, meg fogják oldani, hogy mindenki árusíthasson a fejlesztés alatt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában