Békés/Budapest

2018.12.20. 19:57

Ismételten egyedi hangzású dalokkal rukkolt elő a Pankastic!

Megjelent és már elérhető a Pankastic! zenekar új, Félúton felnőttem című nagylemeze, amelyen rengeteg új dal, sláger hallható, köztük a „Nagyon péntek”, amihez már videóklip is készült. A csapattal kapcsolatos aktualitásokról Pálmai Pannával, az együttes békési kötődésű énekesnőjével beszélgettünk.

Papp Gábor

A Pankastic! már fennállásának első évében szép sikereket ért el, a csapat kuriózumnak számító hangzásával egyedi színfoltként tűnt fel a magyar könnyűzenei palettán. Django-pop névre keresztelt stílusuk a boldog békeidők jazzes hangzásvilágát elegyíti a modern pop és világzene egyediségével.

A manouche swing és a cimbalom hangjának ötvözése nemzetközileg is eredeti koncepció, melyet Pálmai Panna hangja tesz különlegessé. A 2015-ben A Dal című műsorban nagyon sokan kedvelték meg a zenekart, amely azóta is sikeresen szerepel hazai fesztiválokon és klubokban, valamint már több külföldi fellépést is maga mögött tudhat.

A Pankastic! egyedi hangvételű dalokat készít /Beküldött fotó/

– Sokat dolgoztunk, hogy megszülethessen a második lemez, hiszen közben tagcserék is voltak a Pankastic!-ban, így megváltozott a zenekar felállása és szerkezete – nyilatkozta Pálmai Panna. – Amikor viszont belelendültünk, gyorsan és reményeink szerint a közönségnek tetsző módon sikerült felvennünk az új albumot. Egy nagyon kicsit eltértünk a Django-poptól is, nem csak ilyen dalok találhatók a lemezen, balkán zene és poposabb nóták is felkerültek rá. Ezzel együtt úgy érezzük, hogy aki meghallgatja, egy kerek egész történettel találkozhat.

Mint mondta, a Nagyon péntek című dal egy könnyed sláger, ami azt próbálja megjeleníteni, hogy az a néhány óra, ami elválaszt minket a hétvégi pihenéstől, miként telik el.

– A videóklip pedig ezt az érzést még inkább kifigurázza, s kicsit a feje tetejére állítja – ecsetelte. – Természetesen nem gondoljuk, hogy mindenki papírgalacsinokat dobál és versenyzik az irodai forgószékeken pénteken délután, ahogy a klipben látható, de némileg próbáltuk eltúlozni, hogy mennyire nehéz a hétvége előtti időszakot kibírni. Hangszerelésében egy könnyedebb, de szintén a zenészek profizmusát bizonyító dal született.

Pálmai Panna kiemelte, de­cember 17-én a Budapest Jazz Klubban tartanak karácsonyi koncertet, ahol az ünnepi dalok mellett az új lemez néhány slágere is felcsendül majd. A teljes lemez anyagát január 25-én 20.30-tól Budapesten, a Fém Arts and Caféban hallhatja majd a közönség. Az est különlegessége lesz, hogy táncosok is részt vesznek a produkcióban.

Az énekesnő szólt arról is, hogy a koncert után többállomásos lemezbemutató koncertre indulnak az országban.

– Tavasszal emellett kiegészülünk egy francia gitárossal is, akivel egy új anyagot rögzítünk. Ez a lemez várhatóan tavasz végén, nyár elején jelenik meg. Az anyaggal a külföldi közönséget is szeretnénk megcélozni, ami korábban nehéznek tűnt, de mára, néhány külföldi koncertet követően már talán nem annyira lehetetlen vállalkozás.

Békésen mindig feltöltődik, karácsonyra is hazautazik

Nem telhet úgy el karácsony, hogy ne mennék haza Békésre – árulta el lapunknak a Pankastic! énekesnője és frontembere, aki a mai napig nagyon büszke a városhoz való kötődésére. – Egyébként éppen nemrég jártam otthon: hosszú idő után viszonylag hosszabb időt töltöttem Békésen. Nagyon szeretem Budapestet, egy fantasztikus város, de azért otthon lenni teljesen más kategória. A városban mindig feltöltődök, jönnek az új ihletek, jönnek az új elképzelések arról, hogy miként is menjünk tovább az együttessel. S akár új dalötletek is születnek. Jókat tudok aludni, hiszen jó a levegő.

Pálmai Panna kiemelte, a karácsony ugyanígy telik majd. – Szerencsére nagy családunk van – ecsetelte. Az énekesnő elmondta, férje budapesti, így megosztják az ünnepeket, de a szenteste biztosan Békésen lesz majd és a családi ünnepség is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában