Sarkad

2018.11.30. 13:45

Pályázat lendít a szakellátó központon

Három nagy értékű ultrahang-készüléket és több kis értékű eszközt – például dermatoszkópot és vénaszkennert – vásárolt közel 80 millió forintból egy sikeres, EFOP-os pályázat eredményeként a sarkadi kistérségi járóbeteg-szakellátó központot működtető cég.

Licska Balázs

Debreczeni Lajos projektmenedzser, a kft. ügyvezetője elmondta, hogy az orvostechnikai eszközök hónapokkal ezelőtt megérkeztek Sarkadra, azonban azokat üzembe kellett helyezni, be kellett állítani, és be kellett tanítani a személyzetet is. Hangsúlyozta, hogy a berendezések segítik a tüdőgyógyászatot, a kardiológiát, a fül-orr-gégészetet, a bőrgyógyászatot, a nőgyógyászatot és az ultrahangos vizsgálatokat.

A szerző felvételei

A pénteken Sarkadon, az intézményben tartott sajtótájékoztatón dr. Mokán István, a kistérségi társulás elnöke, a város polgármestere hangsúlyozta: folyamatosan fejlesztik a településen mind az alap-, mind a szakellátást. Nemrég egy TOP-os pályázat eredményeként 60 millió forintból bővítették és tovább fejlesztették a központi orvosi rendelőt: az épület egy plusz szintet kapott, korszerűsítették a vizesblokkokat, valamint modern eszközöket vásároltak.

A 2011-ben nyílt kistérségi járóbeteg-szakellátó központ korszerű, magas színvonalú egészségügyi ellátást nyújt a városban és a kistérségben élő 20 ezer embernek, nem kell Gyulára utazniuk – ecsetelte dr. Mokán István, hozzáfűzve, hogy az intézményben egészségfejlesztési iroda is működik.

A sarkadiak és a kistérségben élők színvonalasabb szolgáltatást kaphatnak a járóbeteg-szakellátóban a mostani beruházás eredményeként – mondta dr. Kovács József országgyűlési képviselő. A lakosság egyre nagyobb bizalommal fordul az intézmény iránt, azt egyre többen keresik fel. Beszélt a kormányzati törekvésről, hogy emelkedjen a születésszám, hogy családonként átlagosan legalább két gyermek szülessen, valamint, hogy közben növeljék a várható élettartamot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában