Békéscsaba

2018.11.20. 17:53

Negyven éve fenntartják a meghitt közösséget

A Nyugdíjas Pedagógus Klub megalakulásának 40. évfordulója alkalmából gyűltek össze a klubtagok kedd délután Békéscsabán a Szlovák Kultúra Házának nagytermében

Nagy-Laczkó Viktória

A szerző felvételei

A rendezvény ünnepi műsorral kezdődött, többek között felléptek a békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola és a Savio Szent Domonkos Katolikus Iskola diákjai, valamint az Aranypáva-díjas Orgován Népdalkör. A produkciók után Krajcsovics Mihályné klubelnök egy ünnepi közgyűlés keretében számolt be az elmúlt 40 év történéseiről.

A szerző felvételei

Elmondta, a klubot 40 évvel ezelőtt olyan pedagógusok, ügyviteli dolgozók, technikai dolgozók alapították, akiknek hiányérzetük támadt a nyugdíjazásukat követően. Úgy érezték nincs meg a közösségük, egyedül érezték magukat, féltek attól, hogy az egyedüllétben mind a kulturális, mind az egészségügyi szintjüket elveszítik.

Krajcsovics Mihályné és Szarvas Péter az ünnepi megemlékezésen

Az első vezető Pluhár Erzsébet pedagógus volt, aki 1978-tól 2002-ig töltötte be a posztot, őt követte Krajcsovics Mihályné, aki napjainkig koordinálja a 2009-től hivatalosan is bejegyzett szervezet életét. Az elnök elmondta azt is, a cél az alapításkor és most is ugyanaz maradt: olyan meghitt közösséget kívánnak fenntartani, ahol a tagok az összetartás erejével tudnak élni.

A rendezvényen Szarvas Péter polgármester is megjelent, aki egy tortával köszöntötte a jelenlévő, születésnapot ünneplő tagokat. A városvezető azon túl, hogy kifejezte, mennyire fontosnak tartja a pedagógusok munkáját, biztosította a klubtagokat, hogy számíthatnak az önkormányzat támogatására a programok szervezése és anyagiak terén egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában