dél-békés

2018.11.15. 16:12

Kihallgatta az ügyészség Simonka Györgyöt

Az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. Simonka György a csütörtöki gyanúsítotti kihallgatásán panasszal élt a gyanúsítás ellen, tagadta a bűncselekmény elkövetését és a későbbiekben tesz vallomást.

A dél-békési képviselő mentelmi jogát két héttel ezelőtt függesztette fel az Országgyűlés.

A Központi Nyomozó Főügyészség a héten a Nemzeti Nyomozó Iroda különféle egységeinek közreműködésével több helyszínen hajtott végre összehangolt nyomozati cselekményeket. A hatóságok számos ingatlanban tartottak kutatást, bizonyítási eszközöket, vagyontárgyakat foglaltak le – áll az ügyészség csütörtökön kiadott sajtóközleményében. Információink szerint Pusztaottlakán, Orosházán és Újkígyóson is jártak a nyomozók.

Mint az ügyészség fogalmazott, a megalapozott gyanú lényege szerint Simonka György tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. Az eddig beszerzett adatok alapján a Simonka György rendelkezései szerint lebonyolított beruházások kapcsán okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1 milliárd 400 millió forintot.

Simonka György a csütörtöki gyanúsítotti kihallgatásán panasszal élt a gyanúsítás ellen, tagadta a bűncselekmény elkövetését és a későbbiekben tesz vallomást.

A NAV Központi Hivatal Pénzmosás Elleni Információs Iroda feljelentése alapján indult ügyben az ügyészség eddig 34 személyt hallgatott ki gyanúsítottként, akik valamennyien szabadlábon védekeznek.

„A mai napon az eljárás részeként a gyanúsítotti meghallgatásom megtörtént, ahol jeleztem, hogy a feljelentéssel és a gyanúsítással nem értek egyet. Részletes vallomást kívánok tenni a későbbiekben annak érdekében, hogy tisztázhassam magam” – írta Facebook-oldalán a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában