Orosháza

2018.10.01. 19:49

Munkát adnak a patkányirtóknak a rágcsálók a belvárosban is

A kukoricabetakarítás ideje alatt a patkánykolóniák lakott területek felé húzódnak.

Cs. I.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Ha beáll a csapadékos időjárás, a csatornarendszer elárasztása miatt is új életteret, búvóhelyet keresnek. Orosháza belvárosában, a tömblakások környékén is egyre több egyeddel találkoznak az emberek a nap bármely szakában. Van, akire már a garázsüzlet mosdójából nézett vissza egy patkány.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Mások a Kazinczy és Kölcsey utca csatornáiban, s a lépcsőházakban is találkoznak a rágcsálókkal. Jelzés érkezett a Könd utcáról, a Lehel utcáról, ahol elhagyatott lakóházak, porták területére fészkelték be magukat az állatok. A Rákóczi úton, a 10 emeletes toronyházak környékén is „polkáznak” a közterületen.

– A városban a rágcsálók irtását a Békés Pesticid Kft. szakemberei végzik. A megkötött szerződés értelmében egy hónapban két alkalommal jönnek. Kihelyezik a mérget, s havonta egy alkalommal utóellenőrzést is végeznek a csalétek fogyásával kapcsolatban – tájékoztatott Benkő Ferenc, a városüzemeltetési zrt. vezérigazgatója. A rendszeres irtáson kívül eseti bejelentésre is reagálnak, 24 órán belül jelennek meg az irtásra. A lakosok a bejelentéseket vagy az önkormányzat zöldvonalán, vagy a VÜRT-nél tehetik meg. A bejelentők adják meg az elérhetőségüket, hogy a szakemberek felvehessék velük a kapcsolatot és célzottan tudjanak eljárni a mentesítés érdekében – adott jó tanácsot a lakosságnak a hatékony együttműködés érdekében az igazgató.

Ha a kihelyezett mérgezett etetőanyagtól három napon belül elpusztul egy patkány, abból a kolónia többet nem eszik. Ezért lassú hatóanyagú szerekkel lehet hatásosan felvenni a harcot a rágcsálók ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában