Mezőhegyes

2018.10.22. 18:22

Rendőrlovak: külföldön is keresik a nóniuszt

Vándor a jelölt a tökéletes rendőrlovak vérvonalának elindítására. Mezőhegyesi nóniuszok lehetnek egyenruhások szolgálati hátasai szerte a világon, hiszen az itt tenyésztett fajták már olyan népszerűek, hogy Belgium is innen szerez be után­pót­lás­lo­vakat.

borsonline.hu

Olyan nagy a kereslet, hogy szinte alig tudják teljesíteni a megrendeléseket. Ugyanakkor Vándor, a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályának ménje lehet az, ami létrehozza a tökéletes rendőrló vérvonalát – olvasható a Bors napilap hírportálján.

– Ő most a parancsnoki ló, egy nóniusz fedezőmén. Azt várjuk tőle, hogy megteremtse a lehetőségét annak, hogy hazánk legyen a rendőrlótenyésztésben a legjobb a világon. Erre minden esélye meg is van – nyilatkozott Madarász Róbert őrnagy.

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságá­nak Bevetési Főosztályán belül működik a III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály. Itt Madarász Róbert a lovas alosztály vezetője, ami most 50 lovat és lovast számlál, de 60-ra szeretnék növelni. A múlt heti gyakorlaton és vizsgákon a lovak kiválasztása is megtörtént fizikumuk és viselkedésük alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában