Békéscsaba

2018.10.02. 06:45

A vesetestvér Kiszely házaspár szállhat majd fel a randivonatra

A Kiszely házaspár nyerte a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar által koordinált, Randivonat pároknak elnevezésű, több állomásból álló játékot. János és Márta már több mint 34 éve ismerik egymást és 28 esztendeje házasok. Egyébként is szoros kapcsolatukat csak tovább erősítette, hogy a férjnek néhány éve veseátültetésre volt szüksége, felesége pedig a saját veséjét ajánlotta fel, hogy segítsen párjának.

Papp Gábor

– Partnereinkkel közösen még a nyár folyamán indítottuk el a Randivonat pároknak elnevezésű, tíz különböző állomáshelyet érintő játékot – mondta el lapunknak a kezdeményezéssel kapcsolatban Sós Imre. A Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar ötletgazda vezetője kiemelte, napjaink rohanó világában a pároknak, a családoknak gyakran kevés idejük jut egymásra.

– Az akció legfőbb üzeneteként azt fogalmaztuk meg, hogy erősítsük az egymásra való odafigyelést – ecsetelte Sós Imre. – A feladatokat is tudatosan ennek megfelelően állítottuk össze. Közös vacsora vagy ebéd, kerékpározás, kerámiaműhely meglátogatása, ingyenes látásvizsgálat, a helyi programok közötti szemezgetés és geocaching is szerepelt a kihívások között. A játékhoz járt egy kuponfüzet, amit sikeres teljesítés esetén minden helyszínen lepecsételtek.

A nyertes házaspár örömmel vett részt a különleges játékon. Fotó: Lehoczky Péter

A nyertes házaspár, Kiszely János és Kiszelyné Kór Márta lapunknak elárulta, hogy éppen a turisztikai főpályaudvaron hallottak először a kezdeményezésről.

– Átolvastuk a feladatokat, és szimpatikusnak találtuk azokat – mesélték. – Két nagy gyermekünk egyetemista, akik félig-meddig már kirepülőfélben vannak. Mi pedig próbáljuk azokat a napokat is tartalmasan eltölteni, amikor ők nincsenek itthon. Egyébként is igyekszünk a lehető legtöbb időt együtt lenni, van színházbérletünk, eljárunk a számunkra vonzó programokra, sokat biciklizünk. Szeretünk utazni elsősorban belföldön, a hegyek és a vízpartok egyaránt közel állnak hozzánk.

S persze kedveljük a kisvasutakat is, ami köré tulajdonképpen a Randivonat pároknak szerveződött. Hazánk számos olyan táján jártunk már, ahol működik ez az attrakció. A kihívás állomásai között viszont találtunk több olyan érdekességet, ami újdonság volt. Ilyen volt a keramikusnál tett látogatás vagy az éleslátás-mérés az optikusnál.

Kiszely János elárulta, hogy hozzá a geocaching, a geoládák keresése állt legközelebb. Aki még nem játszott volna ilyet: GPS-koordináták alapján kell dobozokat megtalálni.

Felesége, Márta számára pedig a meglepetésfeladat volt a legkedvesebb kihívás. Ennek részeként férjének egy megadott virágboltot kellett felkeresnie, és megörvendeztetnie nejét valami különlegességgel. János egy szép cserjét választott, amit már ki is ültettek a teraszukra. Márta pedig egy sportboltban vett meglepetésként ajándékot a párjának.

– Érdekes, hogy bár már júniusban beneveztük a versenyre, igazából szeptemberben húztunk bele – tették hozzá. A házaspár elmondta, 34 éve ismerik egymást és 28 esztendeje házasok.

– Nagyon régi kapcsolat a miénk, amiben mindig is sokat voltunk együtt – tették hozzá. Mindezt pedig csak erősítette, hogy 2012-ben Jánosnak vesetranszplantációra volt szüksége és felesége nem habozott, saját szervét ajánlotta férjének. Így ők ketten nemcsak házasok, hanem „vesetestvérek” is.

Irány a Gemenci-erdő

Sós Imre lapunknak elmondta, bár a szerencse a Kiszely házaspárnak kedvezett, abban bízik, hogy valamennyi résztvevő jól érezte magát a játékos feladatok megoldása során. A győztesek egyébként a Gemenci-erdőbe utaznak majd, ott is szállhatnak meg és a helyi kisvasútra ugyancsak felülhetnek majd.

– Eddig csak átutazóban jártunk azon a gyönyörű tájon, már csak ezért is örülünk a különleges nyereménynek, amit vélhetően jövő tavasszal használunk majd fel – mondták el lapunknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában