jótékonysági est

2018.09.16. 15:20

Hetvenéves a dobozi általános iskola

Az idén hetvenéves Dobozi Általános Iskola jótékonyság estet tartott szombaton, melynek díszvendége Jeanne-Marie Wenckheim Dickens grófnő volt. Az iskola, az összegyűlt támogatásokból a hátsó udvar parkosítását szeretné megvalósítani.

Busi Ottó

A több száz megjelent az iskola udvarán felállított rendezvénysátrakban gyülekezett, és várta az esemény megnyitóját. Elsőként Zsigmond Károly, az általános iskola intézményvezetője köszöntötte a helyieket. Beszédében elmondta, a korábbi kastély 1948 óta az oktatás színtere, 1996-os kibővítése óta pedig központja a településen.

Az intézmény többféle fejlesztést élt meg, melyek ma is tartanak. Kiemelte, jelenleg épp’ napelemeket helyeznek el a tetőn, nyílászárókat cserélnek, és korszerűsítik a fűtést.

Jeanne-Marie Wenckheim Dickens, Köves Mihály és Zsigmond Károly Fotó: A szerző felvétele

– Az épület azonban önmagában nem sokat ér, ha nem töltjük meg tartalommal. A dobozi gyerekek azonban technikai eszközökkel jól felszerelt tantermekben, igényes, szép környezetben tanulhatnak. Szakmailag jól felkészült pedagógusok, valamint az oktatást nagyban segítő személyzet végzi a munkát – emelte ki Zsigmond Károly.

Ezután a település első embere, Köves Mihály polgármester visszaemlékezett az iskola életében jelentős fejlesztésekre, felújításokra, és kiemelte az önkormányzat valamint az iskola kiváló kapcsolatát. Mint elmondta, ennek eredményei a színvonalas települési és iskolai rendezvények, az intézmény felszereltsége és biztonságos működés is.

Az iskola korábbi kitűnő tanulói közül is sokan eljöttek Fotó: A szerző felvétele

Az est díszvendége Jeanne-Marie Wenckheim Dickens grófnő volt, aki gyermekkorát az iskolában töltötte, mely akkor még családi kastélyként adott otthont a Wenckheimeknek. A grófnő elmondta, mindig is visszavágyott Dobozra, sosem felejtette el gyökereit, így amikor erre lehetősége lett, azonnal hazalátogatott. Úgy fogalmazott, elsőként fel sem ismerte korábbi otthonát, majd amikor megállt előtte, épp’ kicsengettek, és az iskolából rengeteg kisgyermek szaladt ki.

– Ekkor szinte sírtam örömömben, hogy az én házamban tanul, és rohan felém ez a sok gyermek, mert az iskola minden falu, község életében nagyon fontos pont. Ez volt az egyik legjobb dolog, ami itt történt velem Dobozon – mesélte Jeanne-Marie Wenckheim Dickens.

A nyitóbeszédek után többféle játékkal, vetélkedőkkel és zenés műsorokkal készültek a szervezők. Emellett bőven volt étel és ital, köztük a környék legjobb babgulyását is itt szolgálták fel. A tombolahúzás is sokakat érdekelt, ennek fődíjaként egy egri wellness hétvégét sorsoltak ki. A több száz vendég jó hangulatáról pedig Sztojka Tibor és Komlósi György gondoskodott, sőt, később az iskola igazgatója is beállt a zenekarba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában