Békéscsaba

2018.09.28. 14:32

A nők foglalkoztatásáról tartottak konferenciát

A nők foglalkoztathatóságát, az úgynevezett atipikus, magyarán nem megszokott, nem jellemző foglalkoztatási formákat és rugalmas munkaszervezési módokat helyezték előtérbe azon a rendezvényen, amit pénteken tartottak a CsabaParkban. A konferencia annak a Munka, család, egyensúly címet viselő projektnek a része volt, amire az Egyensúly AE Egyesület 200 millió forint európai uniós támogatást nyert el.

Licska Balázs

A munkavállalók és a munkáltatók helyzetéről, kötelezettségeiről és jogairól dr. Zelenyánszki Miklós jegyző tartott előadást. Elöljáróban elmondta, fontos tisztában lenni a tudnivalókkal, hiszen a fel- és alárendeltségi viszony akár visszaélésekre is okot adhat. A jogokról és kötelezettségekről több törvény és jogszabály rendelkezik, beszélt a Munka törvénykönyvéről, a közalkalmazottak jogállásáról és a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényekről.

Fotók: Imre György

Elmondta, hogy a munkaviszony miből áll, és hogy az szerződés alapján jön létre, abban részletezik a munkabért és az időtartamot is többek között. A szakember ismertette: lehet, hogy a szerződést korábban kötik, mint ahogy a munka valójában megkezdődik. Azonban ettől függetlenül kötelezettségekkel jár az aláírás, a munkavállaló nem mondhatja azt, hogy jobb ajánlatot kapott, a munkáltató pedig nem mondhatja, hogy nincs elég megrendelése, így nincs szüksége a munkavállalóra.

Lényeges, hogy az embernek munkára képes állapotban, a kellő helyen és időben kell megjelennie a munkahelyén. Ha ez nem teljesül, felmondásra adhat okot. Akkor is helye lehet felmondásnak, ha az adott munkatárs nem képes együttműködni a kollégáival.

Érdekességként több dolgot megemlített a nőkről. A nő kérésére a gyermek három éves koráig kötelező a munkaszerződést módosítani és részmunkaidőre lehetőséget biztosítania a munkáltatónak. Ha szükséges, akkor a várandósságtól a gyermek egy éves koráig kötelező másik munkakört felajánlani a nőnek, ha pedig a munkáltató nem tud ilyet, akkor muszáj felmentenie a nőt a munkavégzés alól – természetesen úgy, hogy ekkor is jár a fizetés.

A rendezvényen előadást tartott a női foglalkoztatást elősegítő lehetőségekről Hatos Istvánné, a békéscsabai Unicon Zrt. munkabiztonsági vezetője. A békéscsabai polgármesteri hivatal jó gyakorlatait pedig példákon keresztül dr. Komán-Bíró Ágnes osztályvezető ismertette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában