Békés

2018.09.26. 19:16

A legkisebbek gyógyulásáért szerveznek ausztrál estet

Október 13-án 19 órától első alkalommal rendezik meg az Ausztrál Jótékonysági Estet a békési sportcsarnokban – jelentette be az eseménnyel kapcsolatos szerdai sajtótájékoztatón Juhász Zoltán.

P. G.

Az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének elnöke elmondta, szervezetük munkájában a karitatív tevékenység a kezdetektől kiemelt szerepet kap. A helyi motorosokkal közösen defibrillátort szereztek be, amit a dánfoki üdülőközpontban helyeztek el, s több mint egymillió forinttal támogattak Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt.

Juhász Zoltán, dr. Becsei László és Farkas László szólt /Fotó: L. P./

Az októberi bál bevételéből pedig a Békés Megyei Központi Kórház gyermekosztályait segítik majd. Az est fővédnöki tisztségét dr. Brendon Hammer, Ausztrália bécsi nagykövete és dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök vállalta, míg a rendezvény védnöke Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár lesz.

Farkas László titkár kifejtette, a zenét a sarkadi Grund zenekar szolgáltatja. Kitért arra, hogy fellép majd a Szegedi Kis István Református Gimnázium és Általános Iskola énekkara, a Belencéres Néptáncegyüttes, a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola énekkara, és cigány folklórból is ízelítőt kapnak a vendégek. Az ausztrál jellegzetességek az ételekben, a borokban, a dekorációban, illetve egy apróbb ajándékban is visszaköszönnek majd.

A gyermekosztályok fejlesztése

Dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató-főorvosa elmondta, a megyei települések, vállalkozások és magánszemélyek mintegy 50 millió forintot adtak össze a Viharsarki Koraszülöttmentő beszerzésére. Az est bevételéből a csabai és gyulai gyermekosztály számára infuziós pumpát, betegőrző monitort, a vér oxigéntelítettségét és a pulzust mérő pulzoximétert szerezhetnek be.

Szólt arról, hogy számos saját erős és pályázati forrásokkal megvalósuló fejlesztést valósítottak meg a gyermekosztályokon az elmúlt években. Egyebek mellett a békéscsabai kórház felújítása során új helyet, új köntöst kapott a gyermekosztály. A gyulai gyermekosztályon működő Perinatális Intenzív Centrum 170 millió forintos műszerpályázatot nyert el. Ugyancsak a fürdővárosban folyik a kórház központi tömbjében a gyermekosztály kialakítása, amire több mint 900 millió forintos támogatást kapott az intézmény. A jelenleg mintegy két kilométerre működő gyermekosztály várhatóan jövő áprilisban költözhet át az új helyére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában