beruházás

2018.08.18. 19:50

Jövő májusra készül el az ecsegfalvi óvoda

Új, ötven férőhelyes, két csoportszobás, közel 600 négyzetméteres óvoda épül a településen.

Balázs Anett

A készülő intézmény alapkövét szombaton délelőtt tették le. A beruházás tervével ellátott időkapszulát Kovács Mária, Ecsegfalva polgármestere és Dankó Béla országgyűlési képviselő közösen helyezte a föld mélyére. A beruházásra 285,63 millió forint állami támogatást nyert a helyi önkormányzat. A tervek szerint 2019 áprilisában fejezik be a munkálatokat, hogy májustól már az új intézménybe kezdhessék az évet a gyerekek.

Fotó: Ambruzs-Szabó József

– A régi óvodának szilárd alap nélkül erősen leromlott a szerkezete és már nem tudjuk az épület állagát oly módon megóvni, hogy abban egészséges oktató-nevelő munkát tudjunk folytatni. Ezért is döntöttük az új óvoda építése mellett – fejtette ki Kovács Mária.

A település központjában helyet kapó új óvoda a mai kor követelményeinek megfelelően teljes körűen akadálymentesített lesz. A támogatásnak köszönhetően olyan udvari, játszótéri, sport- és mozgásjavító eszközöket is vásárol az önkormányzat, amely a gyermekek szabadidős tevékenységhez kapcsolódó környezetet kellőképpen biztosítja.

Az épület elektromos energia és melegvíz ellátásáról a tetőfelületre elhelyezett napkollektorok gondoskodnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában