GERENDÁS

2018.07.13. 19:34

Zajlik a felújítás, könnyebb lesz elérni Dél-Békésből a 47-es utat

Zajlik a 4431-es közút felújítása, melynek munkálatait a gerendási, a szabadkígyósi és az újkígyósi polgármesterek mellett Simonka György és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő tekintette meg egy csütörtöki bejáráson.

B. O.

A kivitelezés különösen fontos a térségnek, és a Gerendás-Csorvás irányába közlekedők számára is, akik a felújítás után egy sokkal jobb minőségű úton érhetik el a 47-es utat – jelentették ki az érintettek.

Simonka György és Herczeg Tamás közt Balogh József szabadkígyósi, mellettük Szebellédi Zoltán újkígyósi, valamint Lengyel Zsolt gerendási polgármester. Fotó: Beküldött

Herczeg Tamás elmondta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a 4431-es számú út több mint négy kilométeren újul meg, ennek beruházója a Magyar Közút Nonprofit Kft.

A képviselő hozzátette, az út egy másik, több mint három kilométeres szakasza pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium komplex útfelújítási program keretében kap új burkolatot 340 millió forintból, ennek kivitelezését a HÓDÚT Kft. nyerte el, és a tervek szerint október elejére végeznek is a munkálatokkal.

A szemle mellett az érintettek a térséget érintő leendő turisztikai és gazdaságfejlesztési beruházásokról is egyeztettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában