Biharugra

2018.07.17. 18:15

Elszármazottak éves találkozója

Ökumenikus istentisztelettel kezdődött a Biharugráról elszármazottak találkozója szombaton.

V. E.

Szabó Csaba Árpád, református lelkipásztor üdvözlő gondolataiban megfogalmazta, hogy az elöregedő kis faluban egy ilyen nap ünneppé válik, és bízik benne, hogy hagyományként folytatódhat mindez a következő években.

Ezután Nagy Sándor, a Biharugrán felnőtt baptista lelkipásztor igehirdetésében kiemelte, hogy mennyire fontos dolog az ember életében rálépni a krisztusi útra, s azon végigjárva megérkezni az Úr elé. Szabó Istvánné Nagy Magdolna, mesterpedagógus a Falumúzeumban tett látogatáson arról beszélt, hogy ahogyan telnek felettünk az évek, egyre fontosabb az ember számára a szülőföld.

Gondolatait követően a találkozó a Bölönyi Kastélyban folytatódott, ahol Makra Tibor polgármester vezette körbe a jelenlévőket, és megkezdődött az emlékidéző beszélgetés. Végül a falu vezetése egy-egy jelvénnyel kedveskedett a vendégeknek, míg az elszármazottak Scholtz Endre festőművész képét ajándékozták szülőfalujuk lakóinak.

Beküldött fotók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában