békéscsaba

2018.07.04. 17:25

Egyből a gyerekek kedvence lett az új állatsimogató

Átadták szerdán Békéscsabán, a CsabaParkban az állatsimogatót, amelyben kecskék, tyúkok, kakasok és pávák találtak otthonra. Belépőjegy nélkül, hétfő kivételével minden nap látogatható. A CsabaParkban egyébként jelentős fejlesztések zajlanak és várhatók a jövőben is.

Licska Balázs

Ezek az állatok régóta a CsabaPark lakói, és nemrég született döntés arról, hogy rendezett körülmények között is meg lehessen őket nézni, látogatni, simogatni – mondta Herczeg Tamás országgyűlési képviselő az állatsimogató átadásakor. Az állatsimogatót a csarnok mögötti területen – és mint a politikus kiemelte: szép, zöld, kellően gondozott környezetben – alakították ki, és egy térkő burkolattal ellátott sétányon közelíthető meg.

Herczeg Tamás adta át a CsabaParkban állatsimogatót, ami nagy sikert aratott a gyerekek körében. /Fotók: Lehoczky Péter/

Herczeg Tamás hozzáfűzte: azok a gyerekek, akik eddig nem vagy csak kevés alkalommal találkoztak háziállatokkal, megnézhetik, megsimogathatják őket, adott esetben barátságot köthetnek velük. Fontosnak nevezte, hogy emellett azt is megtanulhatják a fiatalok, hogyan kell megközelíteni az állatokat, hogyan kell róluk gondoskodni, hogyan kell rájuk vigyázni. Összességében tehát az állatsimogató az állatok és a természet szeretetére is nevel.

Kozma Jánossal, a CsabaParkot üzemeltető vagyonkezelő zrt. vezérigazgatójával közösen részletezték, hogy az állatsimogatóban négy kameruni törpekecske – és az ikerszüléseknek hála további négy kicsi –, két páva, illetve több kakas és tyúk lelt otthonra. A tervek szerint bővülhet az állatok köre, például törpejuhokkal.

Felhívták a figyelmet a tájékoztató táblákra és a szabályok betartásának fontosságára, hogy a látogatók ne ijesszék, ne zavarják meg természetes viselkedésükben az állatokat. Az állatsimogató hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között látogatható, ingyen, belépőjegy nélkül.

Az állatsimogató átadásakor jelenlévő gyermekek azt mondták: örülnek annak, hogy közelről is megnézhetik, megsimogathatják az állatokat. A kecskéknek rögtön répával és száraz fűvel kedveskedtek, és több fiatal választott magának azonnal kedvenc állatot.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő lapunk kérdésére kiemelte: mind a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, mind a Modern Városok Program keretében komoly fejlesztések zajlanak és várhatók a CsabaPark területén. Aminek megközelítése is javul, tekintettel arra, hogy bicikliutak épülnek a Gyulai úton és a Körte soron egyaránt.

A Körte sor és a főbejárat felől épületekkel bővül a CsabaPark, amiknek köszönhetően több szolgáltatás és szórakozási lehetőség áll majd a látogatók rendelkezésére. Többek között futópálya épül a sportolni vágyók igényeinek kielégítésére, színpadot alakítanak ki, hogy adott esetben kulturális rendezvényeket is tarthassanak. Összességében a CsabaPark olyan fejlesztéseket kap, amelyek alkalmassá teszik arra, hogy fesztiváloknak is helyet biztosítson.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában