önvédelem

2018.07.01. 11:20

Csabai segítséggel edzhettek a nagyszalontai gyerekek

Eljött a nyári szünet ideje­, és azok a hagyományos programok, amelyek azoknak a gyermekeknek is élményt és hasznos foglalkozást biztosítanak, akiknek nem sok lehetőségük van a szórakozásra családi körben. Ennek jegyében sokan támogatják a Böjte Csaba­ atya által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai otthonát.

Munkatársunktól

A Békéscsabai ­Kazinczy Ferenc Általános Iskola tanárai is segítenek különböző foglalkozások megtartásával. Ezt az iskola vezetése is segíti, Laczkó Irén intézményvezetővel az élen. A szalontai gyerekek már várják a korábbi években megszokott arcokat, tanár néniket és bácsikat, hiszen személyes kötődések is kialakultak az évek során.

Gregor László hétdanos békéscsabai mester a szalontai gyerekek között /Beküldött fotó/

A főszervezők, Szeleczki Erzsébet és Szeverényiné Sebők Judit minden évben megtalálják a módját annak, hogy tematikus hét keretében az egyik napon a harcművészet, az önvédelem oktatására is sor kerüljön, amit a gyerekek mindig nagyon várnak. Így volt ez most is, hiszen shihan Gregor László VII. danos mester, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke ismét megtartotta két edzésből álló oktatását a tanítványoknak. Az idén két külön csoporttal foglalkozott, és mindkét csoportban nagy számban edzettek olyan gyerekek is, akik már évek óta részt vesznek ebben a programban.

A szomszédos iskola egyik termét sikerült az oktatás céljára megszerezni. Az edzések anyaga alkalmazkodott a korábbi évek tematikájához: puszta kezes önvédelmi technikák, rövid bot használata, keményítés, iskolai és utcai önvédelmi szituációk – persze, betartva a „japános” fegyelem és NipponSeibukan Akadémia, illetve a goshinkai karate szemléletét: „harc, fegyelem, erkölcs”. Ebben a tanítványok partnerek voltak, hiszen a harcművészet, mint egy jó iskola nemcsak tanít, hanem nevel is.

A nagyszalontai oktatás résztvevői azzal váltak el egymástól, hogy jövőre is jó lenne találkozni. Minden támogatást és segítséget megérdemel az intézmény: van, aki áldozatos munkával, van, aki tartós élelmiszerek, játékok gyűjtésével, van, aki adományokkal, foglalkozások megtartásával segít. A cél nemes, hiszen a gyerekekért történik minden.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában