családi vállalkozás

2018.06.22. 06:45

Tetőtől talpig felöltözteti a tetováltakat egy kígyósi pár

Tetováltaknak ­szóló ruházati márkát hozott létre­ egy újkígyósi pár, Dunai­ Zsolt tetoválóművész és ­Bacsa Melinda. A családi vállalkozásként induló történetben mára az ország több tetoválója és grafikusa is szerepet kapott. A kifejezetten tetkósok számára készített TETS ötletgazdájával, Dunai Zsolttal beszélgettünk.

Nagy-Laczkó Viktória

– Honnan jött az ötlet egy saját márka kialakításához?

– Egy éve kezdtük el a munkát, de úgy érzem, még most is a kezdeti stádiumban tartunk. Főállásban tetoválással foglalkozom Újkígyóson, így a napi teendők mellett tudjuk kitalálni és elkészíteni az újabbnál újabb mintákat a párommal, Melindával. Először csak a saját logónkat használtuk fel, az üzletbe járók számára csináltattunk pólókat. Később áttértünk az egyedi mintákra és más ruhaneműkre is. Így még szélesebb közönséget tudtunk megszólítani. Mondhatni, Magyarországon viszonylag egyedül­álló ez az ötlet, hiszen hazánkban nincs kifejezetten tetováltaknak szóló márka. Amerikában és Németországban van egy-egy hasonló irányvonal.

A környezetbarát termékek irányába is szívesen nyit vállalkozásában Dunai Zsolt és Bacsa Melinda. Fotó: Imre György

– Folyamatosan szélesedik tehát a paletta. Hol tartanak most?

– Ma már nemcsak ketten tervezzük a mintákat, hanem az ország más tetoválói és grafikusai is bedolgoznak nekünk. Bár egyelőre nem a legközismertebb tetkósokkal működünk együtt, de minőségi és igényes alkotásokat küldenek. Általuk egyre több egyedi, sorszámozott terméket tudunk felmutatni. Külön ügyelünk arra, hogy egy-egy ilyen limitált darabból legfeljebb harmincat állítsunk elő. Ezzel próbáljuk exkluzívvá tenni a márkát. Mindezzel párhuzamosan természetesen megtartottuk a sima, saját logós termékeket is.

– Hangsúlyozta, hogy együtt dolgoznak a párjával. Mégis hogyan oszlik meg a munka önök között?

– Bár Melinda nem tetováló, de rendszeresen tervez mintákat. Alkotásait éppúgy felhasználjuk, mint az enyéimet. Nagyon sokat segít a többi folyamatban is. Kapcsolatot tart a gyártóval, intézi a rendeléseket és szállításokat, valamint a netes ügyeket. Nélküle nem tartanánk itt. Még rengeteg feladat áll előttünk, de kitartóak vagyunk.

– Pólóval indultak, ma már fehérneműt is készítenek. Hova tovább?

– Természetesen tudatosan bővítjük a kínálatot, és elkezdtünk nyitni a környezetbarát termékek irányába. Vannak pólók, pulcsik, trikók, bugyik, táskák, valamint egyéb kiegészítők is. Azt szeretnénk, hogy a tetováltak az egyéniségükhöz illő ruházatba tudjanak felöltözni. Vitathatatlan, hogy napjainkban a tetováltatás a reneszánszát éli. Egyre többen varratnak magukra, és egyre nagyobb igény mutatkozik arra is, hogy az érintettek az öltözködésük által is ki tudják önmagukat fejezni. Mi ebben segítünk nekik.

– Az online világon kívül máshol is megtalálhatók?

– Jelenleg csak egyetlen boltban, egy budapesti­ tetoválóeszközt forgalmazó üzletben vannak kihelyezve ruhák, kiegészítők. Igen pozitív visszacsatolás számunkra, hogy ott, a fővárosi üzletben nagyon nagy rá az érdeklődés. Örömmel tölt el minket, hogy egyre többen ismernek meg bennünket, főként a tetoválós berkeken belül terjedt el a hírünk. Sokan örülnek annak, amit csinálunk, és ez rengeteget számít nekünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában