expedíció - videóval

2018.06.14. 17:19

Rotterdamtól hat országon át hajóznak Köröstarcsáig

Az Északi-tengertől Köröstarcsáig hajózik majd az a hétfős békéscsabai expedíciós csapat, amelynek tagjai csütörtökön délelőtt indultak el a megyeszékhelyről a vízi kaland kezdőpontjára, a hollandiai Rotterdam kikötőjébe.

P. G.

Gyurkó Dániel és Major Gyula lapunknak elmondták, hogy a németalföldi városban vasárnap reggel „vonják fel a horgonyt”, és a Rajnán, Majnán, Dunán, Tiszán, Körösökön keresztül, 2700 kilométer megtételét követően, július 17-én Köröstarcsán érnek majd célba.

Szarvas Péter az expedíció tagjaival. /Fotó: Imre György/

Harmincegy napon át tartó útjuk során, a három hajóval, a Szalontával, a Maxival és a Pupulóval hat országot, Hollandiát, Németországot, Ausztriát, Szlovákiát, Szerbiát és természetesen Magyarországot érintik majd. Az expedíciót Gyurkó Dániel és Major Gyula mellett Józsa Péter, Knyihár Mihály, Gebei Béla, Szilágyi Ferenc és ifj. Major Gyula alkotja.

– A legfőbb célunk most is az, hogy bemutassuk meddig lehet vízi úton eljutni Békés megyéből – fogalmazott Gyurkó Dániel. Mint megtudtuk, a korábbi kalandokból megszületett „Kikiriki talán szerda van” és „Az Öreg hölgy szeretői” című alkotásokhoz hasonlóan ezt a túrát is filmen örökítik majd meg.

– Az útnak kísérőautó nélkül vágunk neki, így a vízről oldjuk meg az élelem- és az üzemanyag-utánpótlást – tette hozzá.

A csapatot jelképesen útjára indító Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere hangsúlyozta, a bátor vállalkozás során a résztvevők szinte bejárják fél Európát.

– Nagy dolog, hogy városunkból ilyen kiváló teljesítményt jegyezhetünk fel – fogalmazott. – Azzal pedig, hogy az útról film is készül, a túrát megőrzik a jövő számára. Szarvas Péter három Békéscsaba zászlót adott át a csapat tagjainak, akik egyébként vállalták, hogy mind a város és a megye, mind a csabai kolbász hírnevét öregbítik az expedíció során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában